canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Siqaret üreyin formasını deyişir

Siçanlar üzerinde tedqiqat aparan amerikalı alimler bu qenaete gelib ki, siqaret tüstüsü üreyin formasını deyişir ve onun yığılma ritminde deyişiklik yaradır. Amerika bioloqlarının «European Journal of Heart Failure» jurnalında derc edilmiş meqalede bele deyilir: “İndiyedek siqaret tüstüsünün esas komponenti olan nikotinin ürek-damar xesteliyinin yaranmasında rolu qeyri-müeyyen olaraq qalır. Alimlerin sözlerine göre, siqaret tüstüsü yalnız nikotinden yox, hem de 4000-den artıq diger kimyevi komponentlerden ibaretdir. Onların rolu hele de öyrenilmeyib.

Çikaqodakı İllinoys Universitetinin alimleri siqaret tüstüsünü siçovulların üreyinde tedqiq edib. Beş hefte erzinde heyvanların bir qismi siqaret tüstüsü ile qarışdırılmış hava, diger hissesi adi hava ile nefes alıb. Beş hefteden sonra ise siçovulların bir üreyi exokardioqrafiya mikroskopiya vasitesile tedqiq edilib, elece de ürek toxumalarının fermentlerinin terkibi müeyyenleşdirilib. Melum olub ki, siqaret tüstüsü ile nefes alan siçanlarda üreyin sol medeciyinin forması deyişib.

Bundan başqa, alimler feal formalı ferment seviyyesinin, elece de stressle mübarize üçün vacib olan norepinefrin hormonunun artdığını müeyyenleşdiribler. Alimlerin sözlerine göre, nikotin ve siqaret tüstüsünün diger komponentleri ürekde biokimyevi deyişiklikler yaradır ve neticede onun forması deyişir.


Şerhler:
DikTaToR [OFF] (13.04.2011 / 23:54)

»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7340 / 1192