canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünyada en cox siLaha maLik öLkeLer

Yemen
100 adama duwen silah nisbeti: 54.8 Silahlarin qeyd edilmesini teleb eden ve cemiyyet sahesinde dawinmasini qadagan eden qanunlara baxmayaraq,silahlar Yemendeki heyatin en imtina edilmez parcalarindan biridir. Aciq sahede tewkilati bazarlarda, keyfiyyetine gore 500-1500 dollar qiymet araliginda bir Kalawnikov ala bilersiniz. Catmazsa,rahatliqla RPG elde etmeniz de mumkundur.Her il, silahla elaqeli hadiseler sebebinden texminen iki min yemenli heyatini itirir.

Isvecre
100 adama duwen silah nisbeti: 45.7 Bir cox vetendawinin yarisi avtomatik tufeng sahibi olmasini teleb eden bir eneneye sahib olan Isvecre buna baxmayaraq dunyanin en awagi widdet sebebli olum nisbetlerinden birine sahibdir. Ancaq silah sahibi olma anlayiwi ABW-dakindan cox ferqli. 21-32 yaw arasi butun Isvecreli kiwiler esgerlik etmek mecburiyyetindediler. Texris olan kiwiler istedikleri muddetce evlerinde saxlamalari ucun ordudan M-57 hucum tufengi ve 24 maqazin alirlar. Qadinlarin silah sahibi olmalari qadagandir, buna baxmayaraq dovlet destekli tehsil proqramlarına qatila bilirler. Reqemlere gore, 2001 ili icinde Isvecredeki silah dukanlarinda 600 min avtomatik silah ve 500 min tapanca var idi.

Finlandiya
100 adama duwen silah nisbeti: 45.3 20-30 il evveline qeder chol heyatin suveren oldugu Finlandiyada silah sahibi olmaq kimi bir meyl var. Olkede silah almaq ucun lazim olan yaw limiti 15-dir. Silah aliwi en cox ovculuq ve atiw telimi etmek ucun edilir. Olkede silahlara olan meyl, 2007 ve 2008 illerinde yawanan mekteb qirginlarinda nezaret altına alindi. 2 ayri hucumda, Pekka-Eric Auvinen ve Mat idi Saari eyni silah dukanindan goturdukleri silahlarla cemi 18 adami oldurdu. Finlandiyali siyasetciler, indi silah elde etme yaw limitini 18-e cixarmaga ve yari avtomatik silahlarin satiwini qadagan etmeyi duwunur.

Serbiya[u]
100 adama duwen silah sayi: 37.8 Serbiya ve Qerb Balkan olkelerinde gezen qeyri-qanuni silahlar, 1990-ci illerde yawanan qarwidurmalarin mehsuludur.


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7213 / 1128