canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
DahiLerin qeLiz xettLeri

DahiLerin qeLiz xettLeri

10 yer: Sagdan soLa yaziLan yazi PsixoLogiya eLminde «Leonardo xetti» kimi qeyd ediLir. Dunya shohretLi Leonardo Da Vinci mehz sagdan soLa yazaraq eserLerini oxunmasinda aLimLere eziyyet vermishdir. Yazdigi eserLeri ise yaLniz guzgunun komeyi iLe oxumaq mumukun oLmushdur.
9 yer: NapoLeon Bonapart omru boyu 7 cure xett iLe yazi yazmishdir. Deyishdiyi xettLer ise getdikce chetinLeshmeye ve oxunmaz haLa geLirdi. Yeri geLmishken NapoLeon «KLisson ve Yevgeniya» adLi roman yazmishdir. Bu romani oxumaq uchun mutexessisLer ne az ne chox 2 iL vaxt serf etmishdiLer.
8 yer: Pushkinin xetti ise en suretLe yaziLan xettLerden hesab oLunur. Mektebde oxuyan zaman diger shagirdLerin 25-30 saniyeye yazdigi kichik cumLeni Pushkin 3 saniyeye yazirmish. Bu ise onun kafi qiymet aLmagina sebeb oLurmush chunki yazdigi yazini hech bir mueLLim anLaya biLmirmish.
7 yer: En xirda ve oxunmaz xett NikoLay QumiLeva mexsus idi.
6 yer: Lermontov tez-tez yazi xettini deyishirmish. Bir duz xett uzerinde omruboyu yaza biLmeyen Lermontovun yazdigi herfLer ya yuxari yadaki ashagi istiqametde siraLanirmish. Bu ise keskin shekiLde psixoLoji pozgunLugu oLan insan xettine benzeyirdi.
5 yer: Betxovenin 9-cu simfoniyasini yaziLandan 5 iL sonra uze chixara biLmishdiLer. CHunki Betxovenin eserLerini kochuren insan dunyasini deyishdiyi uchun onun eserLerini oxumaq mumkunsuzLeshmishdi. Uzun zamandan sonra buna naiL oLa biLmishdiLer. Hetta onun hissLere aid yazdigi eserde uzden kochurmush insanin bir neche yerde buraxdigi sehve gore eseri «du verfLuchter KerL!» (sen LenetLenmish axmaqsan) kimi tercume etmishdiLer.
4 yer: Vinston CHorchiLin yazdigi mektubu indiki zamanda hechkes oxuya biLmez.Onun yazdigi mektubLari o zaman onunLa birge ishLeyen insanLardan bashqa hech bir kes anLaya biLmirdi. O chox xirda ve basha dushuLmeyen shekiLde yazir. Bir defe ona - sizin xettiniz KLeopatranin xettine benzeyir - soyLeyende oLduqca fexr etdiyini gizLede biLmemishdir.
3 yer: KarL


[1] 2 >>

Şerhler:
nara21 [OFF] (27.03.2011 / 15:15)
olduqca maraqlidi.cox sagolun melumata gora.
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7213 / 1120