canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Pessimist insanın optimist insandan ferqi nedir?

Optimist insan pessimist insandan ne ile ferqlenir? Bele bir mesel vardır ki: Optimist insan şüşenin su ile dolu olduğunu, pessimist insan ise onun boş olduğunu, optimist bütün imkanları göre bilir, pessimist ise yalnız her şeyin çıxılmaz olduğunu fikileşir. Bir sözle her şey meseleye nece yanaşdığından, hansı terefden ve nece baxdığından asılı olur.
Ancaq eger heyatınızda daha çox pessimistlere rast gelirsinizse bunun sizinle ne kimi elaqesi ola biler? Nece etmek olar ki panik halla rastlaşmayasınız?
İlk önce sadece pessimist insanı başa düşmeye çalışın.
Pessimist insan hemişe özünü: eziyyet çeken, her şeyden tez narahat olan insan kimi qeleme verir ve tanıdır. O hemişe bele fikirleşir ki, erafında olan insanlar neyise düz etmirler, bütün bedbextçiliklerinde bu tip insanlar yalnız etrafdakıları günahlandırır, özünü hadiselerin qurbanı hesab edir.



Pessimist insan hemişe sebeb tapacaq. Ola biler ki, bu insan ne vaxtsa neqativ tecrübe yaşamışdır, onu aldatmişlar, atmışlar neticede ise o heyatda teessüflenmiş, hetta heyatından küsmüşdür.
İcaze vermeyin ki, size neqativ tesir gösterilsin.
Bu tip insanlar hemişe emindiler ki: onlar dünyaya real olaraq baxırlar, ve optimist insanları “Saf” olmaları ile günahlandırırlar. Yalnız özünüze onun haqsız olduğunu deyin, hetta bu tip pessimist proqnozların bir neçe defe sehv olduğunu xatırlayın.
Eger pessimist her hansı çetin situasiyaya göre şikayetlenirse ona hemin situasiyadan çıxmaq üçün bir neçe variant teklif edin. Meselen eger o: işden çıxdığını, ve hal-hazırda veziyyetinin çetin olması barede size bildirirse, bir neçe alternativ teklif ireli süre bilersiniz.
Nehayet sonda onunla olan bu ünsiyyete sadece, psixoterapiya kimi yanaşın: çünki pessimist ehval-ruhiyyesinin fonunda siz özünüzü daha emin hiss edirsiz ve heyat size bir o qeder de dramatik gelmir


Şerhler:
_ANTi_PeSSiMiST_ [OFF] (10.06.2015 / 16:16)
16_YaSiMDaN PeSSiMiZiM QuRBaNiYaM ,HeC KeSDe KoMeK eDe BiLMiYiB MeNe ..!
9O-DV-368 [OFF] (01.07.2012 / 17:21)
gewweng
DikTaToR [OFF] (13.04.2011 / 23:50)

»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7338 / 1194