canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
VegeterianLiq haqqinda meLumatLar

"Vegetarian" sözünün menası latıncadan tercümede "sağlam, gümrah, möhkem" demekdir. Demeli, vegetarian olmaq ruhi ve fiziki cehetden inkişaf etmek demekdir.
Vegetarianlıq sadece pehriz demek deyil. Bu, hem felsefi, hem de menevi cehetden harmonik heyat terzidir. Vegetarianlar "evvelce öz qelbindeki zorakılıq meylinden azad olmalı, daha sonra sülhsever cemiyyet barede düşünmeli" heqiqetini anlamış insanlardır.
Tesadüfi deyil ki, cemiyyetin müxtelif tebeqelerinin nümayendeleri, esasen de ziyalılar öz heqiqet axtarışlarının sonunda vegetarian olublar. Eger bu heqiqete şübhe ile yanaşan varsa, onda qedim zamanlardan indiyedek vegetarian olmuş müdrikler ordusu ile tanış olmağa deyer: Pifaqor, Sokrat, Platon, Kliment Aleksandrovski, Plutarx, Şah Aşoka, Leanardo Da Vinçi, Monten, Ekber (Anvar), Con Milton, İsaak Nyuton, Emmanuel Svedanborq, Volter, Bencamin Franklin, Жan Жak Russo, Lamartin, Şelli, Henri Devid Toro, Lev Tolstoy, Bernard Şou, Rabindranat Taqor, Albert Şveyster, Mahatma Qandi, Albert Eynşteyn... Siyahını kifayet qeder uzatmaq olar.
Bes, vegetarian olmaqla möhkem sağlamlığa nail olmaq, xesteliklerin qarşısını almaq olarmı? Elm son zamanlaradek bu suallara qeyri-müeyyen cavab verirdi, amma vegetarianlığın terefdarları uzun illerdir ki, bunu eyani suretde sübut edibler. Son zamanlar hekimler de etiraf edirler ki, ürek-qan-damar, mede-bağırsaq ve xerçeng xesteliklerinin töremesi birbaşa olaraq etle qidalanmanın neticesidir. Hazırda sübut olunub ki, vegetarian qidalanmaya keçenden sonra ürek-qan-damar, mede-bağırsaq ve xerçeng xesteliklerinin 97 faizinin qarşısı alınır.
Aparılan araşdırmalar gösterir ki, alkoqolizm ve siqaret çekmeden sonra, ölümün esas sebeblerinden biri de et mehsulları ile qidalanmadır. Et vasitesile insan bedenine daxil olan xolesterin qan damarlarının divarlarında yığılaraq üreye qan axınını azaldır ki, bu da öz növbesinde, yüksek qan tezyiqine, ürek çatışmazlığına ve insula getirib çıxarır. Araşdırmalara göre, et mehsulları ile daha


[1] 2 >>

Şerhler:
Miss-X-Lady [OFF] (02.04.2011 / 19:17)
twk
*____ZuZu_EmOcKa___* [OFF] (30.03.2011 / 14:24)
maraqliydi
Anonim543 [OFF] (30.03.2011 / 00:17)
mende vegetarianam))
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7189 / 577