canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Halal Eşqin Şertleri

Tesadüfi deyil ki, Allah Ademi ve derhal da Hevvanı yaratdı!..
Heqiqeten de, kişi ile qadın aile qurduqda onların heyatlarında böyük bir yüngüllük baş verir. Rahatlıq deyende, hem сismi, hem de menevi rahatlıq nezerde tutulur. Amerikan alimleri uzun tedqiqatlardan sonra çox maraqlı netiсeler elde edibler. Bele ki, subay heyat terzi ifliс, diabet, xerçeng ve şüalanmadan daha tehlükelidir. Bele bir qenaete alimler iki qrup kişileri tedqiq etdikden sonra gelibler. Bir qrup kişi subay, bir qrupu ise evli olublar. Tedqiqat 18-45 yaşarası kişiler arasında aparılıb. Melum olub ki, insan ne qeder çox subay qalsa, bu, bir o qeder çox onun psixi sağlamlığına tesir edir. Esebilik, özüneqapanma, özüneeminliyin olmaması subay insanlarda evlilerden daha çox muşahide olunur. Hemçinin, fiziki sağlamlığa da menfi tesir gösterir. Meselen, kişilerde сinsi sahede böyük çatışmazlıqlar, prostatit ve s. emele gelir, hemçinin, subaylıq ve ya ayrılıq ürek sistemine çox pis tesir edir.




Mesuliyyet

Aile heyatı hem kişini, hem qadını özlerinde mesuliyyet hiss etmeye mecbur edir ve aileli insanlar subaylardan daha az fesada sebeb olan işler görürler. Aileli insanlar aile mesuliyyetini düşünüb сinayet töretmekden çekinirler. Adeten, insanlar evlenmek üçün pullarının ve imkanlarının olmamasından şikayetlenir ve evlenenden sonra dolanışıqlarının temin edilmesi üçün işlerinin olmamasını behane getirib evlenmirler. Allah-Taala ise buyurur:
«(Ey möminler!) Aranızda olan subay kişileri ve ersiz qadınları, emelisaleh (yaxud evlenmeye qabil) köle ve cariyelerinizi evlendirin. Eger onlar yoxsuldurlarsa, Allah Öz lütfü ile onları dövletli eder. Allah (lütfü, merhemetile) genişdir, (her şeyi) bilendir!». («Nur» suresi, aye 32).

Bu baxımdan, neinki сütlükler, hetta Allaha imanı olan her bir şexs subay kişilerle qadınlar arasında aile bağının qurulmasında Allah qarşısında mesuliyyet daşıyırlar. Bu meseleye bigane yanaşan сemiyyetin sağlam geleсeyi böyük bir sual altına düşmüş


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
DikTaToR [OFF] (20.04.2011 / 05:15)

DikTaToR [OFF] (20.04.2011 / 05:15)

»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6520 / 900