canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
oyuncaq ayiLar nece yaranib?

Kohne Amerika prezidenti Theodore Roosevelt Luiziana ve Missisipi arasinda davam eden serhed problemine son qoymaq uchun cenub eyaletlerden birine gezinti teshkil edir. Gezinti zamani vetendashlar ayi ovuna xususi maraq gosteren prezidente ovlamasi uchun ayi balasi tutub getirirler. Lakin prezidentin qetiyyetle bunun eleyhine oldugunu bildirir. Ve bu hadise Washington Post qezeti uchun maraqli bir movzuya chevrilir ve qezetin sehifelerine karikatur formasinda chap olunur.Bu hadisenin shahidi olan rus imiqrant Morris Michtom heyat yoldashi Rosaya bezden bir oyuncaq ayi tikmesini isteyir ve bu ayini qezetde yayimlana karikaturla birlikde Brooklyndeki dukaninin vitrinine yerleshdirir.
Oyuncaq ayiya qarshi olan maragi goren Morris hemin ayinin bashqa bir numunesini Ag Eve gonderir ve prezidentden ona bir ad qoymasini teklif edir. Roosevelt ise bir qeder dushundukden sonra oyuncaga Teddy Bear(Ayi Teddy) adini tapir(1903-cu ilde)



Diger bir hekaye ise yene eyni zamanlara tesaduf edir. Almaniyanin Wurttemberg eyaletinin kichik bir kendinde yashayan ve peshe mektebinde oxuyan Richard Steiff heyvanat parkinda gezerken ayilar diqqetini celb edir ve ve yaxin bir qohumunun chalishdigi oyuncaq firmasina yumshaq oyuncaq ayi istehsalini teklif edir. Ve hazirlanan ilk numuneni Amerika bazarinda satisha chixarir. Daha sonra hazirlanan hemin ayilardan firmanin emblemini dashiyan PB 55 kodlu oyuncaq 1903-cu ilde Leipzig Sergisinde numayish olunur. Amerikali tacirin maragina sebeb oldugu uchun o firmaya 3000 eded oyuncaq ayi hazirlanmasini sifarish edir.


Şerhler:
*____ZuZu_EmOcKa___* [OFF] (03.04.2011 / 00:38)
cooox maraqli idi...tskr
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7189 / 552