canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
MirvariLer haqqinda

* Qedim misirliler mirvarilere ozleri ile birlikde defn edile bilecek qeder boyuk deyer vermishler. Revayete gore Markus Antoniusa bir behsde qalib gelen Kleopatra bir olkenin varligini uda bileceyini gostermek uchun bir qedeh sherabin icherisinde mirvarini eriderek ichmishdir.

* Qedim Romada mirvariler zenginliyin simvolu kimi qebul olunurdu. Yunanlar ise gozelliyine, sevgi ve evliliyi ifade etdiyine gore mirvarini chox deyerlendirirmishler.

* esrler evvel zadeganlar doyushe gederken ozleri ile mirvari aparirmishlar. chunki onlar mirvarinin ozlerini zererden qoruduguna inanirdilar.

* İnsanlarin fikrince mirvari ayin simvolu olmaqla yanashi sehrli guce de malik idi Romada yalniz mueyyen rutbeye malik insanlarin mirvari taxmasina icaze verilirdi.

* edebi olaraq mirvari sozunun Latinca menasi "benzersiz" demekdir ve bu, iki mirvarinin bir-birine benzemediyinin ifade edir.

* Mirvariler hem de safligi ve mesumlugu ifade edirmish Hindlilerin dininde evlilik merasimi zamani mirvarinin hediyye edilmesi qedim zamanlardan adet halina chevrilmishdir.

* İspan, Fransiz ve İtaliyan dilinde "margarita" mirvari menasini ifade edirmish demekdir. İngilis menbelerinde ise mirvari sozune 14-cu esrden etibaren rast gelinmishdir.

* "Ayin gozyashlari" olaraq da adlandirilan mirvari, cennetin buludlarindan kechen meleklerin izlerine benzedilirdi. Qedimde bir chox xalqlarin medeniyyetinde mirvarinin urek ve bir chox xesteliklere qarshi mualicevi ehemiyyetinin olduguna inanilirdi.

* Hansi reng mirvari neyi simvolize edirdi?

Beyaz mirvari: Saglamligi

Krem rengli mirvari: Xoshbextliyi

Achiq chehrayi mirvari: Sevgini

Benovsheyi mirvari: Serveti

Qara mirvari: Mudrikliyi temsil edirdi


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7182 / 907