canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Limon haqqinda maraqLi faktLar

Makedoniyali Isgenderin doyuwchuleri Hindistandan limonu - Avropada namelum olan meyveleri getirdiler. Onlari hind almalari adlandirdilar. Baxmayaraq ki, dehwetli turw idiler, elece cheynenilirdi. 100 qram limonda 40 mq C vitamini var.



Ceyms Kuk denizchileri sinqadan (vitaminsizlik neticesinde diw etinde emele gelen xestelikden) limonlarla qorumaq usulunu fikirlewdiyi uchun Kral cemiyyetinin qizil medaliyla mukafatlandirilmiwdi.



XVII esrde bu delikates sade rus insani uchun elchatmaz idi. Zenginler limonlari Hollandiyadan sifariw edirdiler. Onlara limonlari duzlu novde chatdirirdilar.



Melum oldugu kimi, zeytun budagi dunyanin simvoludur, defne agaci – wohretin simvolu ve goyem (chaqqal gavalisi) – sertliyin ve cezanin simvoludur. Wmidt`in gosteriwine gore ise limon 126 olke dostlugunun simvolu oldu.



İspan folklorunda limon – aci, aldadilmiw sevginin simvoludur. Portagal wirin sevgini simvollawdirir.



50-ci illerde sovet seleksiyachisi Lapin desert limonunun ayrica irimeyveli poliploid novunu chixardi. Amma bu nov yayilmadi. Bu barede hansisa bir memurun frazasi mewhur oldu: " sovet stekanlarina yerlewmeyen limonlar sovet xalqina lazim deyil".



Bir defe limon nefesli orkestrin chixiwinin qarwisini almaq uchun istifade edilmiwdi. Teatrda birinci sirada bir sira uwaq limon yeyirdiler. Onlarin mimikalarini goren orkestr musiqichileri agiz sularini saxlaya bilmediler, bu da nefesli aletlerde ifa uchun chetinlik yaratdi.



Yeri gelmiwken, devetli axwamlarda qaragile vermirler, ya da onu limon dilimleriyle teqdim edirler: qaragilenin rengi dodaqlarda qalir, limon ise bu rengi chixarir.



Bestekar Dmitri Wostakovich Boyuk Britaniyanin kralichasi Yelizaveta II terefinden chaya devet edilmiwdi. CHay ichdikden sonra, Wostakovich qawiqla stekandan limonu chixartdi ve yedi. Merasim uzre bu qebul edilmemiwdi ve butun qonaqlar ozlerini itirdi. Kralicha veziyyeti duzeltmeye chaliwdi, limonu stekandan chixartdi ve yedi. Tezlikle bu


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7182 / 908