canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Mekteb yaşlıların Cinsi Terbiyesi

Mektebeqeder ve kiçik mekteb yaşlıların cinsi terbiyesi

Cinsi terbiye yalnız cinsi heyatın esaslan ile tanışlıq, uşaqlara gigiyena adetlerini öyretmek ve onları kişi ve qadın orqanlarının anatomik-fizioloji xüsusiyyetleri ile tanış etmek deyil. O. exlaqi terbiyenin ayrılmaz bir hissesidir ve bir sıra pedaqoji ve xüsusi tibbi problemlerle elaqedardır. Cinsi terbiyenin kiçik yaşlarından başlanmasında meqsed insan şexsiyyetini düzgün terbiyelendirmek, ictimai ve exlaqi normaları, özünün psixoloji ve fizioloji xüsusiyyetlerini derk etmek ve buna göre öz cinsi ve müqabil cinsle optimal münasibet yaratmağa kömek etmekdir. Cinsi terbiye ictimai-exlaq prinsipleri ve gigiyenik teleblere uyğun olaraq inkişafda olan şexsiyyetlere — kiçik oğlan ve qızlara, genc oğlanlara ve qızlara onların rolunu, daha sonralar ise yalnız kişi ve qadın rolunu deyil. hem de er ve arvad, ata ve ana olmaq rolunu menimsemesine kömek etmelidir. Cinsi terbiyenin, ümumiyyetle, terbiye kimi ne şekilde ve ne hecmde, yaşa müvafiq olaraq uşağın şüuruna çatdırılacağı terbiyeçi terefinden nezere alınmalıdır. Düzgün cinsi terbiye vermek üçün böyük yaşlılar uşağın seksual inkişafının bütün dövrlerini ve seksuallığın normal ve patoloji tezahürlerini bir-birinden seçe bilmelidirler.

Cinsi terbiyeni de başqa terbiye formaları kimi mümkün qeder tez başlamaq lazımdır. Demek olar ki, o, uşağın heyatının 7—8-ci günlerinden başlayır, ona göre ki, doğum evinden körpeni onun cinsine müvafiq — oğlanı mavi, qızı çehrayı ve ya qırmızı yorğançaya büküb eve aparırlar. Demeli, ele buradan körpeye cins ferqi qoyulur ve bu günden onlara münasibet de cinse müvafiq şekilde olur. Üç yaşına çatmış körpe artıq özünün hansı cinse mensub olduğunu derk edir. Eker üç yaşlı qızının saçlarını darayıb heren ve saçın uçuna qırmızı lent bağlayan ana:


— Ah, sen nece de gözel qızsan, bu lent sene neçe da yaraşır, — dedikde ve yaxud 5 yaşlı oğlun uşaq bağçasına aparan ana yolda oğluna:— Axı sen kişisen, gerek qızları incitmeyesen,


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Cinsel Bilgiler
»Cinsellik
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7498 / 976