canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünyanin en shansli insanlari

Tsutomu Yamaguchi
Wansli chunki: Yalniz iki wehere atom bombasi atildi. Bu adam ikisinde de o weherlerde idi ve heyatda qalmagi bacara bildi.
1916-ci ilde dogan Tsutomu Yamaguchi 6 Agutos 1945de Hiroshimaya bir iw gezintisine getmiwdi. Wehere ayaq basmasindan qisa muddet sonra atom bombasi 4-5km uzaqligina duwdu. Kechici korluq ve karliq yawayan Yamaguchi bu aci tecrubeden canli chixdi. Bir komek chadirinda geceni kechiren Yamaguchi sabahisi gun evine dondu... Nagasakiye. Bir neche gun sonra Yamaguchi iw yerinde, yoldawlarina yawadigi hadisesi izah ederken, Nagasakiye atom bombasi atildi. Yamaguchi bu gun hele de yawayir ve 93 yawinda.

Frane Selak
Wansli chunki:
Hirvat musiqi muellimi Selakin hekayesi de Alderinkine benzeyir. İlk olaraq 1962-ci ilin soyuq bir yanvar gecesinde qatarla sefer eden Selaki dawiyan qatar, relsden chixdi ve yolun kenarindaki buzlu chaya duwdu. Qatardaki 17 adam oldu. Selak sahile uzmeyi bacardi amma chiyini chixmiw ve wokda idi. Yene de yawadigi uchun xowbext idi. Bir il sonra Selak, Zagrebden Rijekaya teyyarele gedirdi. Sefer esnasinda birden teyyarenin qapisi achildi ve Selak, teyyareden chole duwdu. Bir muddet sonra teyyare yere duwdu ve 19 adam heyatini itirdi. Selak, gozlerini xestexanada achdi. Saman yigininin ichine duwmuwdu ve yalniz bir neche kichik siyrigi vardi.
1966-ci ilde Selak avtobus seferi edirdi. Avtobus birden yoldan chixdi ve chaya diyirlendi. Qezada dord adam heyatini itirdi amma.. Selak yawayirdi.
1970-ci ilde Selakin surduyu avtomobil hereket aninda alov al/goturdu. Selak avtomobilden chixmagi bacardi. Qisa muddet sonra da avtomobilin yanacaq anbari partladi. Selakda bir wey yox idi. 1973-cu ilde Selakin surduyu avtomobilin yanacaq nasosu qezalandi ve muherrikin her terefi yanacaq doldu. Yanacaq alov al/goturdu ve ventilyasiya deliklerinden avtomobilin ichine doldu. Selakin yalniz sachi yanmiwdi.
1995de qarwidan qarwiya kecherken avtobus charpdi. Selakin yalniz bir neche cizigi vardi.


Wansli chunki:


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Qizlarin_Krali [OFF] (14.04.2011 / 18:04)
axiracan oxumaga axot olmadi,amma Katastrofa Kralichasi titulu 2ci xalaya duwur.Selec
DikTaToR [OFF] (13.04.2011 / 23:44)

»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7182 / 859