canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Pishiyi ashagi atmaq ucun en uygun mertebe

Bir pishiyi ashagi atmaq uchun en uygun mertebe hansidir?

Cavab: Yeddinci mertebeden yuksek her hansi bir mertebe. Yeddinci mertebeden yuksek olduqdan sonra ne qeder yuksekden dushduyu, oksigeni chatdigi muddet, pishik uchun ferq etmez. Bir chox kichik heyvan kimi pishiklerin de olume getirib chixarmayan, chata bilecekleri son suretleri vardir; bu, pishiklerde saatda 100 km etrafindadir. Bedenlerini bosh saxladiqda, istiqametlerini tapib yayilir ve parashutle suzulen bir sincab kimi torpaga enirler. CHata bilecekleri son suret, bir bedenin agirliginin havanin muqavimetine beraberleshib suretlenmeni kesdiyi noqtedir - bu suret insanda, 550 metrden serbest enishde elde edilen saatda 195 km etrafindadir.

30-cu mertebeden dushen pishik

30-cu mertebeden ya da daha yuksekden dushub zerer gormemish olan pishiklerle elaqedar melumatlar var. Bir pishiyin 46-ci mertebeden dushub heyatda qaldigi bilinir, hetta 244 metr yukseklikdeki bir Cessna teyyaresinden bilerek atilan bir pishiyin heyatda qaldigina dair deliller var.

Yeddi mertebeden yuxari enishlerde daha az yaralanma

Journal of the American Veterinary Medical Association-da 1987-de neshr olunmush bir meqalede, New Yorkda yuksek, mertebelerdeki pencerelerden dushmush 132 pishik hadisesi arashdirildi. Pishikler ortalama olaraq 5,5 mertebe ashagi dushmush, choxu ciddi yaralar almish olsa da 90%-i heyatda qalmishdi. Statistikalar yeddinci mertebeye qeder, dushulen mertebe ile duz mutenasib olaraq yaralarin da artmish oldugunu gosterir. Yeddinci mertebeden yuksek olduqda ise pishiklerin yaralanmalari keskin bir azalma gostermishdir. Bashqa sozle, ne qeder yuksekden dushse shansi o qeder choxdur.

İnsanlarda en meshhur serbest enish

İnsanlarda en meshhur serbest enishler, Vesna Vulovicin 1972-de bombali bir terror aktinda ichinde oldugu Yuqoslav hava yollarina aid DC-10 teyyaresinin parchalanmasi esnasinda 10.600 metrden tullanishi ve İngilis Kral Hava Birliyinde quyruq bombardman operatoru Pilot


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7181 / 967