canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
BiLmediyiniz 5 maraqLi fakt

Nezer muncuğu niye mavidir?
Erebler, mavi daşların qan axışını yavaşlatdığına inanırlar. Nezer muncuğu, ona göre mavi daşlıdır.Mavi, eyni zamanda sakitleşdirici bir rengdir. Mavi rengin onurğa sümüyünün eyri olmasında ve gözün daha gec ayırd etmesin de tesirini artırır.

Benövşeyi reng niye ziyalılığın rengidir?
Çehrayı, rengden başqa tapşırıq ve deyer (prestij) menalarını qazanmışdır. Bunun kökü, mitolojik dövrüne qeder uzanır.

Ferrari niye qırmızıdır?
Qırmızının zehinde daha tez yer etmesi, gözel idman üslublu avtomobillerde işledilmesinin esas sebebidir. Münasibetde olduğu enerji, tehlüke, güç ve qerarlılıq bu rengi bir sözle izah etmiş olur.

Taksiler niye sarıdır?
Sarı, keçiciliyin ve diqqet çekiciliyin simvoludur. Buna göre taksiller keçiciliyi bilinsin ve diqqet çekici olsun deye sarıdır. Avtomobil kiralayan şirketlerde de sarı rengden istifade edirler.Belelikle müşterilerine, 'Aldığınız şey keçicidir. Kiraladığınız avtomobili xahiş edirik geri getirin.' mesajı verilmiş olur.

Yuxudayken beynimizde ne baş verir?
Oyaq ve hereketsiz veziyyetde bir insan beyni, saniyede 10 defe 'alfa' dalğaları yayır. Hereketli bir insanın beyni ise, iki qat çox 'beta' dalğaları yayır. Yuxuda olan zaman ise beyin, çox daha az olan 2 cür dalğanı 'teta' ve 'delta' dalğalarını yayır. İnsanın yuxusu derinleşdikce beyin dalğaları da yavaşlayır. İnsanın en derin ve oyandırmağın çetin olduğu yuxu vaxtında beyin artiq 'delta' dalğaları yaymağa başlayır.


Şerhler:
DikTaToR [OFF] (15.04.2011 / 23:23)

»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7174 / 1083