canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
DisLerinizin düsmeni 4 qida

Bezi qidaları qebul ederken diqqet edin!
Ağız boşluğumuzda texminen 700 ferqli tipde bakteriyalar mövcuddur. Bu bakteriyalar bezi qidalarla birleşdikde dişlerimize zerer vermeye başlayırlar. Dişlerinizin sağlamlığına fikir verirsinizse,bezi qidaları qebul ederken iki defe düşünmekde yarar var.
Cips ve partladılmış qarğıdalı
Cips ve partladılmış qarğıdalıda yüksek miqdarda karbohidrat ve şeker vardır. Bunlar da öz növbesinde ağız boşluğunda bakteriyalarla birleşdikde dişlerimize zerer vermeye başlayırlar. Bu tip qidaları qebul etdikden sonra yeddi deqiqe erzinde dişlerinizi fırçalamalısınız.
Qehve
Bezi qehve növlerinin terkibinde qaz olduğundan, onlar da dişlerimize zerer yetire bilir. Qehvenin dişimize tesirini azaltmaq üçün şekersiz saqqız çeyneye bilerik.
Spirtli içki
Daima spirtli içki qebul etmek sadece qaraciyerimiz üçün deyil, ağız boşluğumuz üçün de tehlüke yaradır. Yüksek dozada spirtli içki qebulu ağzımıza ciddi zerer vere, hetta ağız xerçengine sebeb ola biler.
Salat sousları
Bir çox salat sousları sirkeli ve şekerli olur. Sirke orqanizmimiz üçün yararlı olsa da, dişlerimizi zeifledir. Salatımıza bu cür sousları az miqdarda elave ederek istifade ede bilerik. Souslu salatları yedikden sonra yene de ağzımızı yaxalamaqda ve ya dişlerimizi fırçalamaqda yarar vardır.


Şerhler:
DikTaToR [OFF] (15.04.2011 / 23:20)

»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7174 / 1077