canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünya söhretLi tikiLiLer

Borgeze qalereyası — Romanın Borgeze villasına aid bir saray tikilisi, 1903-cü ilden dünyada misli beraberi olmayan eksponat kolleksiyasına malik bir muzeydir.
Flavi amfiteatrı ve ya Kolizey — Qedim Romanın en ezemetli tarixi abidesi olub, dünyada en böyük antik amfiteatr sayılır.
La Skala — Milanda dünyanın en tanınmış ve en meşhur opera teatrıdır.
Panteon — «Bütün tanrıların mebedi» adı ile tanınır.
Trevi fevvaresi — Romada yerleşen en böyük fevvaredir.
Мilan kafedralı — ağ mermerden tikilmiş Avropanın ve İtaliyanın en yaraşıqlı memarlıq abidesi ve dünyanın en böyük kilsesi sayılır.
Sforçesko qesri — Milanın köhne hissesinin şimalında Qesr meydanında yerleşmiş Sforça sülalesinden olan Milan hersoqlarının malikanesi olmuşdur.
Anıtqebir — Mustafa Kamal Atatürkün, Türk Milli Qurtuluş Mübarizesinin herbi ve siyasi lideri, Türkiye Respublikası ve Kamalizmin qurucusu ve Türkiyenin ilk Prezidentinin, Ankara Anıttepede olan abide qebridir.
Qarnye Sarayı — Parisde eyni adlı metro dayanacağının yanında, Opera prospektinde yerleşmiş, elektik memarlığın bozar üslubunda tikilmiş etalon sayıla bilecek memarlıq abidesidir.
Ebu-Simbel — Misir Ereb Respublikasının cenubunda, Nil çayının qerb sahilinde yerleşen ve üzerinde qedim dünyanın en möhteşem abidelerinden biri, Misir fironu II Ramzesin (e.e. texm. 1298-1213) emrile yonulmuş 2 meşhur mebed olan qayadır.


Şerhler:
DikTaToR [OFF] (15.04.2011 / 23:19)

»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7175 / 1075