canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
McDonaLds yoxsa SubWay?

Fast food şebekesi Subway restoranlarının sayında esas reqibi McDonald'sı öterek dünyanın en böyük restoranlar şebekesine çevrilib. Wall Street Journal-ın verdiyi xebere göre, 2010 -cu ilin sonunda bütün dünya üzre Subway — in 33749, McDonald's — ın ise 32737 satış nöqtesi var idi. ABŞ-da olan restoranlarının sayına göre Subway McDonald's- ı hele 9 il evvel ötmüşdü.

Subway ABŞdan kenarda ilk restoranını 27 il evvel 1984 — cü ilde Behreynde istifadeye vermişdi. Hal-hazırda ABŞdakı restoranlar istisna olmaqla Subway — in bütün dünya üzre 10 mine yaxın satış nöqtesi vardır. Onların illik geliri 4,7 milyard dollar teşkil edir.
Yerli qida şebekeleri Amerikan bazarını tam temin etdiklerine göre ilk önce Asiyanın inkişaf etmiş bazarlarını menimsemeye çalışırlar. Bele ki, Subway 2020-ci ile qeder ABŞdan kenarda restoranlarının sayını Amerikadakı seviyyeye qeder çatdırmaq isteyir. Diger bir şebeke Starbucks yaxın zamanlarda Çindeki restoranlarının sayını 3 defe artırmaq fikrindedir. Çin bazarı ile Dunkin' Brands de maraqlanır.
McDonald's da hemçinin ABŞdan kenarda feal inkişaf etmeyi planlaşdırır.Bu şebeke restoranlarının sayına göre yox lakin gelirin seviyyesine göre dünya lideridir.
CNN qeyd edir ki, Subway -in bütün restoranları, McDonald's restoranlarının ise bir qismi françayzinq altında fealiyyet gösterir.


Şerhler:
DJ_Telman [OFF] (21.04.2011 / 15:13)
dostum bizim olkede heleki subway menbilen yoxdu eger olsaydi bilerdik hansi daha seviyyelidi bizim olkede,herhalda bizim weherde mcdonalds ele br ad qoyubki subwayin buna catmagina hele coooooooooooooooox var))))))))
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7170 / 1154