canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tarixin en axmaq mehkeme iddiaLari

10 yer: Qedim romalilar oz qohum eqrebasina el qaldirardilarsa, onu diri it, xoruz, ilan, meymun ile bir torbaya salib chaya atirmishlar.
9 yer: Qedim Vavilonda hekimin ucbatindan xeste dunyasini deyisherdise, hemin hekimin her iki ellerini dibinden kesirmishler.
8 yer: CHingizxanin hakimiyyeti dovrunde Monqolustanda suyu ifrazat ile murdarlayan kesleri edam edirdiler. CHunki su onlar uchun muqeddes nemet hesab olunurdu.
7 yer: XVIII esrde Britaniyada shotlanka geyinenler olume mehkum olurmushlar.
6 yer: 1474-cu ilde İsvechrenin Bazel sheherinde yumurtlamish xoruzu cadugerlikde gunahlandiraraq yumurta ile beraber odda yandirilmishdir. Ona oxshar daha bir hadise 1740-ci ilde Fransada bash vermishdir. Cadugerlikde gunahlandirilmish bir inek asilaraq edam olunmushdur.
5 yer: Vashinqton hebsxanasinda mehbus kameralarinin diger terefinde itler uchun xususi kameralar movcud idi. Orada 8 il mehbusluq heyati suren it dinc sakini dishlediyi uchun hebs olunmushdur.
4 yer: 1540-ci ilde İspaniya hakimi guveye (mol) hokm oxumushdur. Bele ki, hemin guve 10 min maraved deyerinde olan qobeleni (divar xalchasi) yeyerek qiymetden salmishdir. Qerar ise bele idi, Guveni havasiz sheraitde saxlayib daha sonra bashini kesmek.
3 yer: İraq erazisinden axib kechen Diala chayi dunyada ilk ve tek cezalandirilmish chay hesab olunur. İran shahi Kirin sevimli ag ati chaya dusherek bogulmushdur. Qezeblenmish Kir chayin menbeyinden 360 kanal chekerek chayin butun suyunu qurutmagi emr edib.
2 yer: 1545-ci ilde Fransanin San-Jan-Molyen sheherinde bash tutmush mehkeme tarixin en uzun suren mehkemesi hesab oluna biler. Yerli sakinler tarlalarinda yashayan ve ziyan veren cheyirtkeden shikayet edibler. Hesherati tutub hokm oxuya bilmedikleri uchun mehkeme ishi yarimchiq qalmishdir. 42 ilden sonra hemin tarlaya qayidan cheyirtke tutularaq polise tehvil verilmishdir. Neticede cheyirtkeni havasiz sheraitde saxlayaraq qollarini ve ayaqlarini keserek olume mehkum etmishdirler.
1 yer:


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7173 / 1121