canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Istiqlal Snayper Silahi

2008-ci ilin noyabr ayında Pakistanın Karaçi şeherinde keçirilen "İDEAS-2008" herbi sergisinde nümayiş etdirilen "İstiqlal" sergiye qatılan bezi dövletlerin, o cümleden Pakistan Silahlı Qüvvelerinin nümayendelerinin marağına sebeb olub.

"İstiqlal" snayper tüfengi Azerbaycan Müdafie Senayesi Nazirliyinin (MSN) İstanbulda keçirilen IX Beynelxalq Müdafie Sergisinde (İDEF) nümayiş etdirilib. Melumatlara göre, Azerbaycanın stendinde diqqeti daha çox İST-14,5 Anti-Material Rifle (İstiqlal) adlı snayper tüfengi çekib.

Türkiyenin bu snayper tüfengine marağı böyükdür. Türkiye Milli Müdafie Nazirliyinin növbeti illerden «İstiqlal»ın Türkiye Silahlı Qüvvelerinin inventarına daxil edileceyini planlaşdırıb

Hazırda “İstiqlal” snayper tüfenginin yeni versiyası hazırlanır [4]
Taktiki-texniki xüsusiyyetleri

Çekisi 20 kiloqram olan bu snayper tüfeng çox ağır olmasına baxmayaraq, dezgah üzerinde tetbiq olunur.

Bu silahın optik nişangahı özelliyi ile analoqlarından ferqlenir. Hedefi mehv etme mesafesi 3 min metr olan “"İstiqlal" -50 ve + 50 derece temperaturlarda bele rahat istifade oluna bilir. Darağın tutumu 5 patron. 2 min metr mesafede deqiq vuruş ve beton hasarı delib keçme qabiliyyetine malikdir. Hemçinin zireh deşen ve yandıran patronları da bu tüfeng üçün nezerde tutulmuşdur. Kalibri 14.5 mm dir. Yağmur, palçıq, qar ve toz tesirine davamlı snayper tüfengini iki hisseye ayırmaqla çantada daşımaq mümkündür.

Bu silah hem MDB ölkelerinde, hem de NATO ordularında istifade olunan anoloqlarından yüksek seviyyededir. "İstiqlal" snayper tüfengi yerli mütexessisler terefinden hazırlanıb.
İstifade olunan yerler

Bu silah Azerbaycanın cebhe bölgelerinde istifade olunur. Azerbaycan ordusunun snayperleri ateşkes rejimini pozan ermeni esgerlerini cavab ateşi ile susduracaq. Azerbaycan Silahlı Qüvvelerinin snayperleri çox deqiq işleyir ve düşmeni saatlarla müşahide edib vurmaq qabiliyyetine malikdir. [5]
İstifade eden ölkeler
Azerbaycan
Türkiye
Pakistan
İordaniya


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7161 / 1202