canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
tarkan haqqinda

17 Oktyabr 1972 Çerşenbe axşamı günü, Almaniyanın Alzey şeherinde, bir Türk ailesinin uşağı olaraq dünyaya geldi. Kiçik yaşlarda Alman medeniyyetini keşf etdi. Evde Türkce, mektebinde Almanca danışırdı. Mektebinde senete qabiliyyeti ferq edildi. Şekil ve musiqiye qarşı qabiliyyetli idi. Daha o günlerde dövrün meşhur müğennileriyle maraqlanırdı. İbtidai mektebde musiqiye yaxşıca eyildi. Yoldaşlarına konsertler verecek qeder ireli getdi. Bu günün ulduz adı, Tarkan, daha kiçik yaşda ozunu gösterirdi.
Tarkan Tevetoğlu 1983-cü ilde Real Schuleye başladı. 1986-cı ilde ailesiyle birlikde Türkiyeye döndüler. Karamürsele yerleşdiler. Tarkan da orta mektebe başladı. Musiqi eşqini Türkiyede de davam etdirmek isteyen Tarkan, Karamürsel Musiqi Cemiyyetine yazildi oldu. Mekteble çox maraqlanmır, cemiyyetin derslerini izlemeyi seçirdi. Bu dövrde Türk Musiqisinin inceliklerini öyrendi, sesini inkişaf etdirdi. Amma o dövrde bele xüsusile alaturka söylemek kimi bir takıntısı yox idi. O, musiqinin özünü sevirdi.

1988de yene ailesiyle birlikde İstanbula daşındı. Maltepe Orxan Qazi Liseyine kaydoldu. İstanbulun en ehemiyyetli merkezlerinden Üsküdar Musiqi Cemiyyetine davam etmeye başladı. Üsküdar Musiqi Cemiyyetinde dövrün hörmetli müellimlerinden dersler aldi. Cib cibxercliyisini çıxarmaq üçün Çinarcıqda sehneye çıxdı.

1991-ci ilde Almaniyaya dönmeye qerar verdiyi sırada Memmed Söğütoğlu ile tanış oldu ve ilk albomu Yene Sensizi yazmağa başladı. Yene Sensiz, dövrün moda mahnılarından ibaret olan bir albom olaraq tutuldu, Tarkan da yaraşıqlı bir genc olaraq menimsendi. Et Oldum Böyük qardaş, Çox Axtararsan Meni, İmtina ede bilmem kimi parçalar, onu geniş kütlelere tanıtdı. İkinci albomu Aacayipsin böyük müveffeqiyyet qazandı. Tarkan artıq şerhçi olaraq gücünü sübut etmişdi. Hamısı Seninmi, Dön Körpem, Gül Tökdüm Yollarına, Qış Güneşi kimi parçalar son dövrün en yaxşı pop parçaları arasında sayıldı. Tarkan, rengli şexsiyyeti, danışıqlarda yaxşıca diqqete çarpanlaşan zekasıyla


[1] 2 >>

Şerhler:
SAIR [OFF] (22.05.2011 / 17:44)
Eline quvvet maraqli idi. Twk
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7161 / 1203