canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
zeifleme yollari

Zeifleme Yollari

Diyet Qanunları
Qida Müxtelifliyi - Bir Prioritet!



Qanun 1: Müxtelif qidaları istehlak edin.



Müxteliflik heyatın dadıdır. Qida seçkisinde müxteliflik, xoşlanılan bir çox lezzeti dadmanızın açarıdır. Bu eyni zamanda yaxşı beslenme ve sağlamlığın temelidir. Bedeniniz her gün qida elementlerine ve diger sağlam elementlere ehtiyac duy/eşitmekdedir. Yemek ve içkilerin çoxu 1 deyil çox qida elementi ehtiva etmekde lakin heç biri hamısını ehtiva etmemekdedir.


Bedenin ehtiyacı olan qida elementleri ve diger sağlam elementleri -kafi miqdarlarda -al/götürmek üçün Qida Piramidasından müxtelif qidaları seçin. Her gün teklif edilen boşqab ededlerini göz qarşısında saxlayaraq istehlak edin.


Qida Piramidasını izleyin! Praktik teklifler ehtiva etmekdedir. Piramida, iki yaş ve üstü keslere qida növ ve miqdarları cehetden her gün meğlub et/yeyilmesi lazım olanları göstermekdedir.



Sağlamlıq Üçün "Beden Ağırlığı" - Qida - Fealiyyet Elaqesi



Qanun 2: Yediklerinizi fiziki fealiyyet ile tarazlıqlanın-kilonuzu qoruyun ve ya inkişaf etdirin.


Sağlam beden ağırlığındasınızmı? Çox beden yağı sağlamlığınız üçün yaxşı deyil. Beden yağındakı artım ile yüksek tezyiq, ürek xestelikleri, iflic, diabet, bezi xerçengler, artrit, teneffüs problemleri ve diger xestelikler üçün riski artırmaqdadır.


Yetkinlerin çoxu kilo qazanma mövzusunda melumatlı deyildirler. Çox kilolusansanıq ve xüsusile sağlamlıq problemlerinden birine sahibsinizse heç olmasa kilo qazanmama ve kilonuzu davam etdirme mövzusunda tedbir al/götürmelisiniz. (Qeyd: Kilo çoxluğu yağ toxuması çoxluğuna bağlı olduğunda problem/sualın yaratmaqda, sıx iş netices(n)i ibaret olan/yaranan ezele toxumasındakı artıma bağlı olduğunda da artan kilo çoxu ezele toxuması olduğu üçün problem/sualın yaratmamaqdadır.)


Kilonuzu çoxluq yanaşmala nezaret edin. İstehlak etdiyiniz qidalarla al/götürdüyünüz kalori ve ya enerjini; ede bilseniz


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7514 / 937