canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
cume gunu

CÜME GÜNÜ

Duaların qebul olunduğu an!
Hemin an Cüme Gününe aiddir!

Cüme günü günlerin en qiymetlisi, müselmanların bayaramıdır. Diger bayram günlerinden daha qiymetlidir.

Adem eleyhiselam, cüme günü dünyaya geldi, cüme günü Cennetden çıxarıldı..


Cennetdekiler Allah-tealanı cüme günleri göreceklerdir. Allah-teala Cüme gününü müselmanlara mexsus edib. Cüme namazından sonra isteyen işine geder, çalışar. Cüme namazı vaxtı alış-veriş günahdır.

Cüme günü edilen ibadetlere, başqa günde edilenlerin, en azı ikiqat savabı verilir. Bununla yanaşı cüme günü işlenen günahlarda ikiqat yazılır. Cüme günleri duanın qebul olunacağı bir an var. Cümenin gündüzü, gecesinden daha qiymetlidir.

Hedisi-şeriflerde buyrulur:
- Şenbe günleri yehudilere, bazar günleri xristianlara verildiyi kimi, cüme de müselmanlara verildi. Bu günde müselmanlara xeyir-bereket ve yaxşılıq vardır.
- Cüme günü geldiyi üçün sevinen bir mömine qiyamete qeder her gün o qeder savab verilir ki, bunu tek Allah-teala bilir.
- Cüme günü vefat eden möminlere şehid savabı verilir ve qebir ezabından qorunur.
- Günlerin en qiymetlisi cümedir. O gün bayram günlerinden ve Aşura gününden daha qiymetlidir. Cüme dünyada ve Cennetde möminlerin bayramıdır.
- Ana-atasının ve ya ikisinin birinden qebrini her cüme günleri ziyaret edenin günahları bağışlanır. Haqlarını ödemiş olur.
- Bir müselman cüme günü qüsul abdesti alıb, cüme namazına gederse, bir heftelik günahları bağışlanır ve her addımı üçün savab verilir.
- Cüme günü dırnağını kesen kimse bir hefte, belalardan emin olur.
- Cüme feqirlerin heccidir ve möminlerin, göy ehlinin bayramıdır, Cennetde de bayram günüdür. Günlerin en yaxşısı, en şereflisi cümedir.
- Cüme günü yaxşılıqların xezinesidir ve gözel şeylerin menbeyidir.

"Cüme günleri mene çox salavat getirin! Çünki ümmetimin salavatları her cüme günü mene yetişir. Ümmetimin mene en yaxın olanı en çox salavat getirenleridir". Hedisi-Şerif


Şerhler:
Gulhacer [OFF] (18.11.2011 / 21:47)
Allah razi olsun senden ki bele gozel cume gununu bize bilinmeyen sirrleri paylasirsan sukur Tanrima ki bunlari ele burda sizin yazinizdan bildim ve agah oldum sagol
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6537 / 1253