canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sevir Sevmir

Günlerin bir günü kiçik bir tırtıl gözlerini dünyaya açır. Daxili instinktleri ile derhal qidalanmağa başlayır.
Qarşısına ne çıxırsa, yeyir. Bir qeder sonra özüne yuva qurmağa başlayır. Bir müddet de bu yuvanın içinde qalır, sonra gözel ve rengareng bir kepenek kimi yuvadan çıxır.

O, artıq uça bilirdi. Bu, onun üçün böyük sevinc idi. Havaya qalxır, uça bildikce uçur. Sanki dünyanın en xoşbext varlığı o idi. Dağları, tepeleri aşır, meşelerin üzerinden keçir. Bir vadiye çatır, ele bir vadi ki, rengareng güllerle bezenmiş bir xalını xatırladır.

Bu gözellik onu bir qeder heyretlendirir. Bu vaxt gözüne bir qeder uzaqda gözel bir gül deyir, ona yaxınlaşır. Bu, gözel bir çobanyastığı idi... Güle-güle salam verir gözel güle.
“Seni uzaqdan gördüm, yanına gelmek istedim”, -
deyir çobanyastığına. Gül de nazlı-nazlı gözlemediyi qonağına baxır ve:

“Xoş gelmisen, men de tenhalıqdan sıxılırdım, yaxşı ki geldin”, - deyir.
Danışmağa başlayırlar, bir-birilerine özleri haqqında melumat verirler. Xeyli söhbetleşirler. Zaman keçdikce bir-birilerine daha çox bağlanırlar. Geceni birge keçirirler, ayı, ulduzları seyr edirler. Gündüz olanda da kepenek qanadları ile çobanyastığını güneşin qızmar şüalarından qoruyur.
Onların bir-birilerine münasibetleri qarşısıalınmaz bir sevgiye çevrilir. Kepenek onu o qeder sevir ki, ondan bir an bele kenarda qala bilmir.

Ancaq çobanyastığının da onu sevdiyinden emin deyil. Bir neçe defe bunu ondan soruşmaq istese de, buna cüret etmir. Gülün ondan inciyeceyinden, küseceyinden, onunla münasibetlerinin soyuyacağından qorxur.
Çobanyastığı da kepeneyi çox sevir. Ancaq o da sevgisini etiraf etmekden çekinir. Duyğularının qarşılıqlı olmayacağından ehtiyat edir.

Belelikle, iki sevgili bir-birilerine sonsuz, amma etirafsız mehebbetle birge vaxt keçirirler. Günler keçir, kepenek vaxtının başa çatdığını hiss edib: “Men artıq getmeliyem”, - deyir.
Bu ani sözden çobanyastığı telaşa düşür. Sebebini soruşur: “Yoxsa menim yanımda xoşbext


[1] 2 >>

Şerhler:
__NeZaMeNiMiY__ [OFF] (26.06.2014 / 02:44)
.
_____SU_____ [OFF] (24.02.2012 / 16:15)
yalan sohbetdi kepenek 3gun yox 1gun yawayir
Renosh [OFF] (11.08.2011 / 23:44)
Beyendimbu da menden
»Sevgi Hekayeleri
»Sevgi Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7502 / 971