canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sevgi ve Delilik

Bir gün dünyanın bir küncünde insanlara aid olan bütün xüsusiyyet ve hissler toplaşdı. Cansıxıcılıq artıq üçüncü defe esneyende Delilik bir teklif ireli sürdü : - Gelin ,gizlenpaç oynayaq?..Fitne qaşlarını qaldırdı : - Gizlenpaç? O ne oyundur ele? Delilik izah etdi ki,meselen,ele o özü gözlerini yumur ve milyona qeder sayır.Bu zaman qalanları gizlenirler.En sonda tapılan gözlerini yumacaq ve bu defe ondan başqa hamı gizlenecek. Sevinc sevincinden ele tullanırdı ki,Şübheni de dile getire bildi,amma heç ne ile maraqlanmayan Süstlük her zamankı kimi oynamaqdan imtina etdi.Doğru gizlenmemeye üstünlük verdi,çünki onsuzda onu evvel-axır tapırlar.Qürur dedi ki,bu tamamile axmaq oyundur, onu özünden başqa heç ne maraqlandırmırdı.Qorxaqlıq riske getmek istemirdi. – Bir,iki,üç ...— Delilik saymağa başladı.
İlk olaraq Tenbellik gizlendi.O,ele en yaxın bir daşın arxasında gizlendi.İnam semaya qalxdı,Paxıllıq Zeferin kölgesinde gizlendi,hansı ki öz hesabına en hündür ağacın en hündür yerine qalxmışdı. Neciblik uzun müddet gizlenmeye yer tapmadı,bele ki her tapdığı yer,onun fikrince, dostları üçün daha ideal idi.Saf temiz göl? Gözellik üçün.Ağacın oyuğu? Bu,Qorxu üçün.Kepeneyin qanadı? Şehvet üçün. Küleyin esmesi? Azadlıq üçün idi axı! Ve belelikle,o,Güneşin şüasında gizlendi.Eqoizm,eksine,yalnız özü üçün isti ve rahat bir yer tapdı.Yalan okeanın dibinde gizlendi (eslinde,göy qurşağında),Ehtiras ve İstek ise vulkanda gizlendiler. Unutqanlıq... yadımda deyil harada gizlenmişdi,amma bu vacib deyil.Delilik 999999`a qeder sayanda bütün yerler tutulduğundan Sevgi hele de harada gizleneceyini düşünürdü.Birden Sevgi çehrayı qızılgülleri olan bir kol gördü ve onun gülleri arasında gizlenmeye qerar verdi. – Milyon—deyib Delilik saymağı bitirdi ve axtarmağa başladı.
Elbette ki,birinci o, Tenbelliyi tapdı.Sonra ALLAH ile behs eden İnamın sesini eşitdi,Ehtiras ve İsteyin harada olduğunu ise vulkanın coşması bildirdi.Daha sonra Delilik Paxıllığı gördü ve Zeferin de orada olacağını yeqin


[1] 2 >>

Şerhler:
Bumer94 [OFF] (06.08.2013 / 23:58)
heqiqetende sevgi ve delilik oxwar duygulardi.twk
Tnayev [OFF] (14.08.2012 / 02:03)
Maraqli idi ezyetive deyer ele deydide..) twk
sah@orucov [OFF] (29.12.2011 / 23:58)
elaydi.........OLmekden otesi varmi esqe boyun eyince gunah sayilarmi delicesine sevince..
»Sevgi Hekayeleri
»Sevgi Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7498 / 972