canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
intim normalar

“İntim norma” dedikde neyi nezerde tuturam? Bu qadınla kişi arasında, onların davranış ve hereketletini müeyyen qaydalar esasında tenzimleyen cinsi münasibetlerdir.
Tarix boyu müxtelif fikirler ve düşünceler bu normaları müxtelif cür qebul etmiş, şerh vermişdir. Meselen, xristianlığa tapınan Avropa ölkelerinde resmi suretde bir qadınla, yeni nigaha girdiyin şexsle, qeyri-resmi olaraq istenilen qadınla cinsi münasibetde olmaq olar; bu ölkelerde hetta qanunileşdirilmiş mülki izdivacla yanaşı qanunileşdirilmiş fahişelik de mövcuddur. Müselman ölkelerinde bir kişinin bir neçe qanuni arvadı ola biler ve şeriete esasen o arvadlarının hamsıısna beraber, eyni diqqet ve qayğı göstermelidir. Burda qeyri qanuni münasibetlerden söhbet gede bilmez. Bundan başqa qadınların kişilerden xeyli az olduğu bezi Afrika tayfalarında veziyyet eksinedir. Burada bir qadının bir neçe eri olur.
Müxtelif tarixi dövrlerde müxtelif cür normalar mövcud olmuşdur. Meselen Qedim Misirde firon ailesinde bacı-qardaş nigahları sülale maraqlarına xidmet edirdi, halbuki bütün dövrlerde ve xalqlarda bu cür evlilik en dehşetli zina ve cinayet sayılıb. Bundan başqa vaxtı ile çinlilerde qonağa en yüksek hedde hörmet elameti olaraq ev yiyesi gece öz arvadını qonağın “tam serencamına” verirdi. Halbuki bu cür “hörmet” nümayişi heç vaxt avropalıların (men hele islam xaqlarını demirem) ağlından bele keçmeyib. Bir çox xalqlarda qızların bakiretini qoruyub gelecek erine saxlaması müqeddes qanun sayılırsa ve bu qanunu pozanları rüsvayçılıq gözleyirse, bezi xalqlarda ise qız öz er evi üçün “cehizi” öz bedenini sataraq toplayır. Hetta xanımın bu cür “qoçaqlığı” onun eri terefinden çox beyenilir ve qiymetlendirilir. Bezi tayfalarda ise qız ere geden gecesini bu “iş” üçün seçilmiş xüsusi “cefakeşler”(kahinler) görürler, qız öz er evine qadın olaraq getmelidir.
Müasir dövrde de çoxsaylı nigahlar mövcuddur. Bir sıra xalqlarda monoqam(ferdi nigah) deyil, poliqam nigahın müxtelif formaları yayılmışdır: polinigiya –


[1] 2 >>

Şerhler:
_n_i_k_o [OFF] (20.02.2012 / 17:36)
goresen toydan sonra seks edirler
_BAKILI__BALASI_ [OFF] (05.01.2012 / 12:36)
bizde de homoseksuallar artir.. Allah bizi o cehetden avropalasmaqdan qorusun...
»MaraQlı Melumatlar
»Cinsellik
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7478 / 909