canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qurani kerim 1-ci el fatihe duasi

Qurani-Kerim. 1. el-Fatihe suresi


Qurani-Kerim İslam dininin müqeddes kitabıdır. Bu müqeddes kitabda Allahın kelamları toplanmışdır. Cebrayıl (e) Allahın kelamlarını Hezreti Muhammede (s) vehy etmiş ve bununla da Qurani-Kerim yaradılmışdır. Quran 114 sureden ibaretdir. Sureler ayelerden teşkil olunmuşdur. “Aye” sözünün menası “Möcüze” demekdir. Quranda bu haqqda deyilir: “(Ya Resulum!) Bunları ayelerden ve himetle dolu olan zikrden (Qurandan Cebrail vasitesile) sene söyleyirik” (“Ali-İmran”,58).

Quran Allahın beşeriyyete rehmeti ve Hezreti Muhammedin (s) ebedi möcüzesidir. Quran Allahın kitabı, kamillik zirvesi, möminin sevincidir. Quranda yazılan her bir şey heqiqetdir. Çünki bu ayeler uca Yaradanın kelamıdır. Quran insanları seadeti bexş etmek, onlara ebedi gerçeyi söylemek üçün nazil edilmişdir. Quran diger kitabların tesdiqi, tehriflerin aradan qalxması üçün nazil edilmişdir. Müqeddes kitabda bu haqqda deyilir:“Bu Quran Allahdan başqasına yalandan aid edile bilmez. (O ancaq Allahdandır, başqası terefinden uydurula bilmez). Lakin o özünden evvelkileri (Tövratı ve İncili) tesdiq eden kitabı (lövhi-mehfuzdakı hökmleri) etraflı izah eder. Onun alemlerin Rebbi terefinden nazil edilmesine heç bir şübhe yoxdur!” (“Yunus”,37).


Quran bir nurdur. Bu nur kimilerin gözlerini açar, kimilerin gözlerini kor eder: “Ey insanlar! (Bu Muhemmed) size Rebbiniz terefinden delil gelmişdir. Biz size aydın bir nur (Quran) endirdik” (en-Nisa”,174)

Allahın kitabı daim (artıq 14 esrdir ki) insanlara yol gösterir. Bu yol sayesinde İslam mezheblere, firqelere ayrılsa da, bütün mezheblerde onun temel prinsipleri yaşayır. Allahın kitabı sonsuz var-dövletdir. Hezreti Peyğember (s) bu haqqda buyurmuşdur: “Quran ele bir servetdir ki, ne ondan artıq servet var, ne de ondan sonra yoxsulluq” (“Biharul-envar”, cild 92, bab 1).


Ele ise gelin bu imkanı deyerlendirek ve Allahın qullarına gönderdiyi müqeddes kitabın her gün bir suresini oxumaqla heyata başqa bir gözle


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6561 / 1562