canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kralmi dilencimi?

Kralmı Dilençimi ?

Hekayeye göre bir kral, seher gezintisi vaxti bir dilençiye rast geler. "Dile menden ne dilesen" deye soruşan krala dilençi gülerek, "sanki menim her dilediyimi gerceklesdirecek ela soruşursunuz" deyer. Kral bu cavaba teeccublener söhbet irelileyer. "Çox tebii her dedigini yerine getire bilerem. Sen söyle gorum, ne isteyirsen?" "Söz vermeden evvel iki defe düsünün kralım" deyer. Dilençi siradan bir dilençi degildir.
Kral tekid eder. "Ne istesen iste sene vere bilerem. Men güclü bir kralım. Yerine getiremeyecegim heç bir dilegin ola bilmez" deyer. Bunun üzerine dilençi, elindeki kasanı krala uzadar ve "bu kasanı her hansı bir seyle doldura bilersinizmi?" deye soruşar. Kral bir qehqehe çeker ve vezirine kasanı qizilla doldurmasini emr eder. Kasa dolub dasmaqda amma sonrasında derhal bosalmaqdadir. Qizlillar, buxar olub uçmaqdadır sanki. Kralın qüruru qirilir.
Bir dilençinin kasasını dolduramadigi ölkede qulaqdan qulaga yayılar. Gederek pirlendeler, almazlar, yaqutlar tokuler kasaya. Ne var ki kasanın dibi udar sanki. Dolub dasmasina baxmayaraq kasa davamlı olaraq bos qalmaqdadır. Kral meğlub düsmüstür. Dilençiye yalvarar: "Yaxsi, yaxshi sen qazandın". "Dilegini yerine getire bilmedim amma xais edirem mene kasanın neden duzeldigini söyle" deyer. "Çox sade" deye cavablar dilençi. "Insan damagindan yapilmistir.
Yeni insanin arzu ve isteklerinden. Doymaq bilmez olmasi bundandır. Bu gerceyi bir defe anlasan yasayisin deyiser. Istek dedigin nedir ki! Istek catana qeder, müeyyen bir müddet heyecan veren bir duyğudur. Meselen: bir his isteyersen… Bir avtomobil… Ev… Is&Bir baska sey!.. Tek-tek her birini elde ettiginde, her sey menasını itirer. Niye? Çünki beynin, ağılın onları uzaqlasdirar. Is senin, avtomobil de qarajdadır ve ardıq istek oyandırmamaqdadır. Heyecan, onu elde ettiginde sönüb getmistir.
Yene bosluga düser, yeni bir istek yaratmaq mecburiyyetinde qalarsan. Istek doyumsuzluq oyandırar ve gederek bir 'dilençi' olarsan. Bir istekden


[1] 2 >>

Şerhler:
Nick_iM [OFF] (09.10.2011 / 09:58)
twkler
!!Sukut!! [OFF] (08.10.2011 / 23:27)
cox gozeldiraim "dilenciyik"bu heqiqetdir.twkler
pjglgtwjtm [OFF] (08.10.2011 / 13:34)
menalì ve mentiqlidi
»Sevgi Hekayeleri
»Sizden Gelenler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7078 / 505