canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bir stekan sudun xetri

BİR STEKAN SÜDÜN XETRİ


Howard ,yoxsul bir ailenin uşağı idi ve mekteb xerclerini qarşılamaq üçün qapı qapı gezerek eşyalar satırdı. O gün heç bir şey sata bilmemişdi, qarını da çox açdı. Bundan sonra çal/oğurlayacağı ilk qapıdan yemek bir şeyler istemeye qerar verdi. Qapını açan sevimli genc qadını görünce utandı. Yemek bir şeyler yerine : Bağışlayarsınız, bir stekan su xahiş ede bileremmi? deye bildi yalnız. Genc qadın uşağın aç ola bileceyini düşünerek böyük bir stekan süd getirdi ona. Uşaq südü yavaş yavaş içine hezm ederek içdikden sonra Çox teşekkür edirem ,borcum ne qeder? deye soruşdu genc qadına.
Genc qadın: Borcunuz yox deyerek üzünde isti bir gülümsemekle davam etdi.: Anam, gösterdiyimiz şefqet ve nezaket qarşılığı olaraq esla bir evez ödenmesini gözlememizi öyretdi bize. dedi. Uşaq: O halda çox teşekkürler, ürekden teşekkür edirem size. dedi.
Howart Kelly evin qarşısından ayrıldığı zaman özünü yalnız vucud olaraq deyil , ruhi olaraq da güclü hiss edirdi.
İller sonra genc qadın çox nadir rast gelinen bir xesteliye tutulmuşdu. Bölgedeki doktor/hekimler çaresiz qalınca xesteliyiyle elaqedar araşdırmalar edilmesi üçün onu böyük bir şehere gönderdiler. Dr. kelly kosültasyon etmesi üçün çağırıldığı xestenin hansı qesebeden geldiyini eşidince heyecanlandı.
Artıq genc olmasa da iller evvel özüne sevgiyle yaxınlaşan qadını ilk gördüyü anda tanımışdı ve onun heyatını qurtarmaq üçün elinden geleni etdi. Uzun süren müaliceden sonra qadın sağlamlığına qovuşdu.
Dr. Kelly nezaret etmesi üçün önüne getirilen fakturaya bele bir baxdı ve üstüne bir şeyler yazaraq zerfin içine qoyub xeste qadının otağına gönderdi. Qadın elleri titreyerek al/götürdü zerfi eline. Açmağa qorxurdu. Xestexana fakturasını esla ödeye bilmeyeceyini ve geri qalan heyatı boyunca bu fakturanı ödemek üçün işle/çalışacağını bilirdi. Sonunda zerfi açdı ve fakturaya ilişdirilmiş bir qeyd diqqetini çekdi. Kağızda bunlar yazılı idi:
Xestexana xerclerinin hamısı bir stekan süd qarşılığı öde


Şerhler:
__ BehMeNkeS __ [OFF] (05.04.2018 / 20:48)
6
__ BehMeNkeS __ [OFF] (05.04.2018 / 20:48)
6
__ BehMeNkeS __ [OFF] (05.04.2018 / 20:48)
6
»Hekayeler
»Ordan-Burdan
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7524 / 395