canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
.....

Londondakı mescide yeni bir imam gönderilmişdi. O, şehere getmek üçün her defe eyni avtobusa minir ve çox zaman da eyni sürücü ile rastlaşırmış. Bir gün, bilet alarken sürücü yanlışlıqla 20 qepik artıq qaytardı. İmam yanlışlığı oturub pulunu sayınca bildi. Öz-özüne «20 qepiyi geri verimmi sürücüye?» deye düşünürdü. Amma içinden bir ...ses deyirdiş ki "çox gülünc bir puldur bu ve sürücünün vecine de olmaz. Avtobus şirketi onsuz da çox pul qazanır… Sadece 20 qepik onlara bir şey etmez. Bu pulu saxlaya bilerem" deye düşünmüş, «Allahdan gelen bir hediyye, lütf kimi»...
Düşeceyi dayanacağa çatanda, imam qalxdı ve fikrini deyişdirdi, enmemiş sürücünün yanına gedib, 20 qepiyi geri verdi ve dedi ki: «Bu pulu artıq vermisiniz.»
Sürücü gülümsedi ve cavab verdi: «Siz mescidin yeni imamısınız, ele deyil mi? Eslinda uzun zamandır sizi mescidinizde ziyaret etmek isteyirdim, islamı öyrenmek üçün. Bu sebebden bilerek size pulunuzu artıq qaytardım. Nece reaksiya vereceyinizi öyrenmek istedim.»
Avtobusdan düşerken imam artıq ayaqlarını hiss etmirdi, yere yıxılacaqdı, bir direkden tutundu ve özüne gelmeye çalışdı. Gözlerinden yaşlar tökülerek dedi:
Allahım, az qala İslamı 20 qepiye satırdım


Şerhler:
I-KHAN [OFF] (17.01.2012 / 21:38)
Ela
»Müdrik Kelamlar ve Aforizmler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7472 / 1018