canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
3 sevgi novu...

Yaponiyada Tokio universitetinin muellimlerinden biri Dr.Masumu Toyotomenin sevgiye aid yazdigi "Tinh Yeu Nao" (Three Kinds of love) yeni, "3 sevgi novu" adli yazisi chox mehshurdur.Toyotome sevgini 3nove ayirir.
1.Birincinin adi "Eger "(if) sevgisidir.Bizden gozlenilen mueyyen bir sheyleri dogrultdugda emele gelen duygular bu "Eger" sevgisine daxildir. "Eger universitete daxil olsam ailem meni chox seve...r" - bu cur mueyyen sherte bagli,bir egere bagli olan sevgi Toyotomeye gore en chox rast gelinen sevgi novudur.Bu bir sherte bagli,qarshiliq gozleyen sevgi novudur.Bu cur sevgi uzerinde qurulan munasibetlerde tereflerden biri qarshisindakini ozu kimi gormek isteyer:"Men yaxshiyam,menim dediklerim daha duzdur ve menim dediklerime eger emel etsen sene daha yaxshi olacag.O zaman men seni daha chox sevecem".
2.Toyotomeye gore ikinci sevgi "Chunki"(because) sevgisidir.Bu cur sevgide insan neyse elediyi,neyese sahib oldugu uchun sevilir.Meselen "Seni sevirem,chunki chox gozelsen","Seni sevirem,chunki chox varlisan","Seni sevirem,chunki mene chox inam verirsen".Insan birini mueyyen ustunluyune gore sevirse, bu ustunluk varsa sevgi olacag,eger yoxdursa sevgi olmayacag.
3.Uchuncu sevgi novu "Baxmayaraq"(in spite of ) deye adlanan sevgi novudur ki, bu sevgilerin en gercheyidir.Bu uchuncu nov sevgide insan birini bir sheyi oldugu uchun deyil,her sheye baxmayaraq sevir.Ve Toyotome qeyd edirdi ki,dunyada en boyuk qitliq "Baxmayaraq" novlu sevginin yeterince olmamasidir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7130 / 1204