canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
EYNWTEYN...

Eynşteyn uşaqlıqda heç de istadadlı uşaq olmayıb. Hamıya o, inkişafdan qalmış kimi görünürdü, çox gec yeriyib, gec de dil açmışdı. 7 yaşına qeder Albert kiçik frazalardan başqa heç ne danışa bilmirdi. Hetta 9 yaşında da o, selist danışa bilmirdi. Yalnız 10 yaşından sonra Albertin intellekti ve xasiyeti formalaşmağa başlayır. Katolik mektebe oxumağa verilmiş Albert oxumağa bigane qaldı. Gelecek alimin qiymeti 3-le 4 arası idi. Uşaqlar her seher yürüşe düzülürdü. Bura mektebden daha çox kazarmaya benzeyirdi.
Münhen gimnaziyasında olarken o artıq bilirdi ki, hansı elmlere diqqet vermek lazımdır. Fizika ve riyaziyyatdan göstericileri orta idi, qalan derslere ise hes fikir vermek fikri yoxuydu. Tekce ingilis dilinde esseler yazmaq ona lezzet verirdi. Ailesi maddi durumunu tarazlaşdırmaqçün Milana köçende tek qaldığı 6 ay erzinde Albert qeti qerara gelmişdi. Milana gelen kimi o, valideynlerine elan eledi ki, Münxen mektebini atıb heç imtahanlara da getmeyecek ve yehudi icmasıyla elaqesini üzecek. En vacibi ise alman vetendaşlığından imtina eleyib üzerine qoyulmuş herbi mükellifiyyetden canını qurtaracaq. Sürix Politexnik institutuna mühendis elektrik fakultesine imtahan vermiş Eynşteyn imtahandan kesilir. Növbeti defe yeni bir ilden sonra Sürexin pedaqoji fakultesine daxil ola bilir. İnstitutu bitirenden sonra Eynşteyn birteher diplom ala bilse de işsiz qalır. Bir-iki defe o, müveqqeti müellim işine düzelir. Eynşteynin geymeye birce köhne kostyumu vardı, yemeye ise çox qenaetle xerclemeli olurdu. Bezen günlerle ac qalmalı da olurdu. O vaxtlar yememezlikden qara ciyerine zerer toxunur ki, bu xestelik ömrü doyu onu incidir. Dahi fizik 7 il erzinde bu bürada başqalarının keşflerine patent yazmaqla gündelik çöreyini qazanıb. Vaxtın çoxluğu paralel olaraq fizika ile meşğul olmağa imkan verirdi.

Eynşteynin şöhret denizinde

Sürixde tehsil zamanı Eynşteyn serb Mileviç Marikle yaxınlaqır. Birinci arvadı ondan 4 yaş böyük. Az keçmiş onların nigahdan kenar qızı olur.


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
dashkomur [OFF] (25.01.2013 / 01:41)
onun inandigi allah dinde gosterilen allah deyildir.
Xan_Raul [OFF] (23.01.2012 / 02:15)
Dunyanin en dahisi bele Allahin varligini bir wekilde qebul edir. Mebedlere inananlar goresen Albert E. -den agillidilarmi?
kuleksizyelken [OFF] (27.11.2011 / 22:57)
eger dogrudan da nigahsiz dogulmuw, amma dogma qizini evden atibsa, onda Enwteyn eclaf olub.
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7126 / 407