canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Namaz qlirsanmi?

Namaz qılmırsanmı? O, sene qıldırar!..Oxumaga deyer...

Bir kişi, mineceyi avtobusun terpenmesine bir saatdan çox müddet olduğu üçün terminalın yarı işıqlıq koridorlarını gezinirdi. Ellerini yumaq üçün bir az irelideki mescide yaxınlaşdığında, iş geyiminde bir genc ona doğru gelerek:
- "Herhalda namaz qılacaqsınız. Destemaz almaq yerimiz de var." dedi.
Adam, elindeki siqaretin külünü cavanın ayaqları dibine silkeleyerek:
- "Sen herhalda gözetçisen" deye diklendi. "Ne iş görürsen burada?"
Cavan, küncdeki süpürgeye işare ederek:
- "Temizlikçiyem" deye kekeledi. "Hamam ve tualeti temizleyirem."
Adam, onu kinayeli gözlerle süzerek:
- "Men, namazı senin kimi çulsuzlara buraxdım" deye tekebbürle güldü.. "Bu iş size ele yaraşır ki…"
Temizlikçi genc, adamın tehqirine aldırmayacaq qeder olqun (yetişmiş, mükemmel) idi. Lakin namaza qarşı edilen hörmetsizlik, canını çox sıxmışdi. Vereceyi cavabı bir müddet düşündükden sonra, susmağı seçerek işine qayıtdı.
Adam, meğrur addımlarla oradan uzaqlaşarken, başının fırlandığını hiss etdi. Küreyinden çıxardaraq qoluna götürdüyü kaşmir paltonun ağırlığını da ilk defe ferqine varırdı. Bir az evvel yediyi iki boşqab kabab, herhalda tezyiqini yükseltmiş ve özünü halsız elemişdi. Bir neçe addım daha atdıqdan sonra birden halı pisleşerek dizleri üzerine çökdü. ALLAHdan ki, qolundakı palto ondan evvel yere serilmiş ve yeni aldığı kostyumun çirklenmesini mane olmuşdu. Adam, çömelmiş veziyyetde olmasına baxmayaraq fırılanan başını yere söykeyerek bir müddet dinlendi ve tekrar dikeldi, yenenarahatlığı hiss ederek eyni hereketini tekrarladı. Lakin, başqaları terefinden görülmesi onu edirdi. Bunun üçün başını yerden qaldırıb sağa sola bakındığında, terminalın çayçısı olduğu aydın olan bir gencle burun buruna geldi. Cavan, kişini hörmetli bir ifadeyle salamlarken:

- ALLAH qebul etsin emi, dedi. Amma qible bir az daha sağa doğru id


Şerhler:
mcgq [OFF] (07.06.2012 / 20:22)
Utanmaq exlaqin bir terefidir.
Atracttive_3 [OFF] (28.04.2012 / 13:05)
cox uatandim keske qilsam
Latinno [OFF] (19.04.2012 / 18:23)
Peygemberimiz (S.A.A.S buyurur: Menim namaza olan bagliliqim susuz insanin suya olan nisbeti kimidir. Amma ferq burasindadir ki, susuz insan su icende susuzluqu yatar, ac olan yemek yeyende doyar, men ise ne qeder namaz qilsam ondan doymuram.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6573 / 1417