canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünyadan qeribe toy adetleri

AFRİKA
Afrikanın bezi bölgelerinde küreken namizedi, qızı ailesinden istedikden sonra qızın ailesi qebul etse, gelin namizedine pul ve fıstıq verer. Gelin fıstığı kürekenle bölüşer, cütün birleşmesine kömekçi olan vasitesiye de bir parça veriler. Bu qonşulara ve qohumlara toy deveti menasını verer.

AFRİKA
Toyda süpürge üzerinden atlama
Toyda gelinle küreken bir kol süpürgesinin üzerinden atlar. Süpürge üzerinden atlama eneneni kölelerin evlenmesinin qadağan olduğu kölelik zamanlarına dözer. Bu ritüelde, gelinle kürekenin köhneye dair pislikleri süpürüb yeni heyatlarına başlaması temsil ediler. Müasir toy merasimlerinde ise er-arvad elan edilen cüt, atalarını xatırlayaraq kurdele ve tüllerle bezekli olan kol süpürgesinin üzerinden atlar.

Çexiya
Tek qaşıqdan şorba
Çek toylarında, gelinle küreken merasimin teşkil edildiyi salona girerken ayaqlarının önüne qab qırılar ardından cüt birlikdeliklerini ve xoşbextliklerini garantilemek üçün bu qırıqları süpürer. Cütün xoşbext birliyinin davamını işareleyen diger bir eneneye göre ise toy yemeyinde gelinle küreken şorbalarını da tek qaşıqla ehtiva et.

Çexiya
Gelin gizlenpaçı
Kürekenin yaxın yoldaşları gelini qaçırıb bir yere saxlayarlar. Kürekenin gelini tapmasıyla gelini hemişe qoruyub gözleyeceyi işareleniyer.
Toyun sonunda gelinin duvağı ve kürekenin ayaqqabıları qonaqlar arasında dolaşdırılar. Qonaqlar da cütün bal ayı tetili üçün ayaqqabı ve duvağın içine pul qoyarlar.

ALMANİYA
Nikah sonrası kötük hissesi
Alman gelinleri toyda duvak yerine lel-cevahirat ve çiçeklerle bezenmiş bir tac taxarlar.
Toy merasimi sonunda cüt bir kötüyü mişarla keser, bu da qarşılaşdıqları çetinliklere birlikde sine gerecekleri menasını verer.
Qonaqlar cütün üstüne düyü seperler, bu da bereketi işareler. Gelinin saçında qalan düyü denesi sayı qeder uşaqları olacağına inanılar.

ŞOTLANDİYA
Gelini çirkletme
Gelin, toydan bir gün evvel küçeye çıxarılaraq çirklediler. Yumurta sous kimi maddeler bir-birine qarışdırılar.


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
_L_e_i_l_a_ [OFF] (14.02.2011 / 22:41)
gelin cirkletme?
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7524 / 517