canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Maraqli hekaye

Bir hökmdar xalqın rahat gedişi üçün 1 yol düzeltdirir. Hazır olan yolu xalqın istifadesi vermeden evvel, bir yarış keçirir. Kim istese bu yarışda iştirak ede bilerdi. Bu yoldan en gözel keçen yarışın qalibi olacaqdı.

Yarış günü, insanlar axın etdi. Bezileri en gözel paltarlarını geyinmişdi. Bezileri en gözel minik vasiteleri ile gelmişdi. Qadınlar saçlarını en gözel görünecek şekilde düzeltmişdiler...Cavanlar orjinal geyimleri ile keçmeye başladılar. 

Nehayet, bütün gün insanlar yoldan keçdiler. Lakin yolu o qeder pis istifade etdiler ki, hökmdarın yanına qayıdanda hamısı eyni şikayeti etdi: "Yolun 1 yerinde böyük 1 daş ve torpaq yığını var ve yoldan keçmeye mane olur. Çetinlik yaradır.

Günün sonunda yalnız 1 adam yolun sonuna yorğun arğın, üstü toz torpaq içinde geldi. Ancaq hökmdara böyük bir hörmetle baş eyerek elindeki qızıl dolu kiseni ona uzatdı. 

-" Yolda gelende, yolun ortasında daş ve toz-torpaq yığımını qaldırmaq üçün dayanmışdım. Bu qızıl kisesini onun altında tapdım. Bu qızıllar sizindir"

Hökmdar gülümseyerek cavab verdi:

-"O qızıllar senindir cavan oğlan"
-"Xeyr menim deyil. Menim heç vaxt bu qeder çox pulum olmayıb"
-"Beli" dedi hökmdar: "Bu qızılları sen qazandın, demek bu yarışın qalibi de sen oldun. Yoldan en gözel keçen sen oldun. Çünki, yoldan en gözel keçen insan, arxasından gelenler üçün yoldakı maneleri qaldıran insandır."


Fikirlerinizi bildirmeyi unutmayın...


Şerhler:
memo28 [OFF] (21.01.2012 / 22:01)
cox gözel
Hope_? [OFF] (17.12.2011 / 23:29)
En böyük siyaset,dürüstlük,sadelikdir.
Tewekkürler yazìlar ücün.Sizin yazdìqlarìnìzì hemiwe beyenirem
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7220 / 864