canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Fatime (s) insanlara nümune

Fatime (s) insanlara nümune

Bismillahir Rehanir Rehim!

Özü üçün örnek ve nümune seçmeyen çox az insan tesevvür etmek olar. Etiqad, medeniyyet, dil ve milliyetinden asılı olmayaraq, bütün insanlar heyatlarında verdikleri qerarlarının örnek ve nümunelerine uyğun olmasına çalışırlar. Bütün emellerini hetta geyim, saç düzümü ve danışıq terzlerinin de onların emel, geyim, saç düzümü ve danışıq terzi ile hemaheng etmeye çalışırlar. Sanki bu istek, yeni nümuneye meyillilik insanın fitri teleblerinden biridir. Amma teessüfler olsun ki, hamı onu düzgün yola istiqametlendire bilecek ve onun kamilliyine sebeb olacaq nümuneni tapa bilmir. Çünki bu dünyada bele nümunelerin kenarında azdırıcı ve insanın zelaletine sebeb olan nümuneler de az deyil. Özümüze nümune ve örnek seçerken onun nece şexs olmasına, reftar ve sözlerine diqqet yetirmeliyik. Çünki kor-korane seçim bizi mehve doğru aparar. Bu seçimi etmekde biz ağıl ve ağılın qebul etdiyi vehyden kömek almalıyıq. İlk növbede ağıl, pak insanın nümune ola bileceyine hökm edir. Zelalet ve azğınlıqda olan zelalet ve azğınlığa aparar. Amma hidayet yoluna agah olan, pislikden uzaq olan ve vehy terefinden bize nümune kimi tanıtdırılan şexs ise sözsüz ki, insanları her iki dünyada seadete çatdırar. Bele nümunelerden biri de İslam peyğemberinin (s) eziz qızı hezret Fatimedir (s). Bu yazıda ilk növbede o hezretin mesum olması delillerini, daha sonra ise onun exlaq ve reftarlarının bezi nümunelerini diqqetinize çatdıracağıq.

Fatime (s) ismeti Quranda

Quran- mecid qadınlar arasında Fatimeni (s) mesum kimi tanıyır. O, ömrü boyunca heç bir günah etmemiş ve bütün esrlerde her bir insan, xüsusile qadınlar üçün nümune sayılmışdır. Uca Allah Tethir ayesini ehli-beytin meqam, fezilet ve ismetini tesdiq eden bir sened kimi beşere teqdim etmişdir:

" Allah her növ çirkinliyi siz ehli-beytden uzaqlaşdırmaq istemişdir ”.( El -ehzab, 33 )

Bu aye ehli-beytin her növ çirkinlikden uzaq olduğuna aşkar bir delildir. Allah resulunun (s)


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Abiturientka [OFF] (13.02.2012 / 03:19)
Axrnci sohbeti blrdm.bir wey elave edmki hetda Fatime Hezretin (s.e.s) otagna daxil olanda atasa ayaga dururdu.buda bir hormet remzidi.
»Müdrik Kelamlar ve Aforizmler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7351 / 1261