canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
AXIRET NEDIR?

İnsan Uca Allahın her şeyi xidmetine verdiyi en deyerli varlıqdır. Ele ise insan ancaq yaşayıb, eylenib, sonunda da yox olmaq ьзьn yaradılmamışdır. Qurani- Kerimde buyurulmuşdur:

“Meger insan ele güman edir ki, o, başlı-başına (cezasız) buraxılacaq?!” [Qiyamet suresi, 36]
Bu da insanın bir meqsed üçün yaradıldığını gösterir.

Yene Qurani-Kerimin bildirdiyine göre, “Kim (dünyada) zerre qeder yaxşı iş görmüşdürse, onu (onun xeyrini) görecekdir (mükafatını alacaqdır). Kim de zerre qeder pis iş görmüşdürse, onu (onun zererini) görecekdir (cezasını çekecekdir).” [Zelzele suresi, 7-8]
Bu da insanın dünyada iken etdiyi her emelinin hesabını vereceyini tesdiq edir.

İslama göre bu dünya bir imtahandır. Pis ve yaxşı insanlar biri-birinden ferqlendirilib seçilmesi üçün bu dünyada imtahandan keçirilir. Dünya heyatında sonra tam ayrı ve sonsuz bir heyat başlayacaq. Axiret bu sonsuz heyatın adıdır.

Her insan doğular, böyüyer, yaxşı ve ya pis bir heyat yaşayar ve sonunda öler. Dünyamız da eynen bir insan kimi ölümlüdür. Bir gün dünyanın da ömrünün sonu gelecek, bütün planet bir anda yox olacaqdır. Biz bu güne Qiyamet günü deyirik. Daha sonra Uca Allah sonsuz qüdretiyle yeni bir alem yaradacaq. Bu yeni alemde insanlar dünyada olarken etdiklerinin hesabını verib, yaxşılıq ve pisliklerinin qarşılığını görecekler. Axirete iman, öldükden sonra dirileceyimize, dünyadayken etdiklerimize göre sorğu-sual edileceyimize ve sonunda cezalanacaq ve ya mükafatlanacağımıza inanmaqdır.

Her insan eceli gelende öler. Ölüm insanın yox olması demek deyildir. Yalnız ruhun bedenden ayrılması ve sonsuz bir aleme köçmesidir.

İnsanın ölümüyle bedenden ayrılan ruh, Axiret aleminin başlanğıcı olan qebir heyatını yaşayar. Qebirde Münker ve Nekir adında iki melek insana bir sıra önemli suallar vererler. Bu sualların başlıcaları: “ Rebbin kimdir? Dinin nedir? Peyğemberin kimdir? Kitabın nedir?” suallarıdır. Dünyada olarken iman edib xeyir işler görenler bu suallara doğru cavab


[1] 2 >>

Şerhler:
Magi [OFF] (13.02.2012 / 02:15)
nikinizle serh vermeyiniz tutmur bu bir. Ikincisi de cinsi orqanlarinin seklini cekib infosuna qoyan, terbiyesiz, exlaqsiz nik acan, hemin nikle qizlara biabirci teklifler eden oglanlara da deseydiniz yaxsi olardi!
Alone@girl [OFF] (12.02.2012 / 13:09)
Cox gözel meqaledi
»Müdrik Kelamlar ve Aforizmler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7365 / 394