canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
BENZERSİZ MÜKAFAT

Dünya şöhretli saat firmalarından biri vaxtile yeni modele mexsus yalnız bir nüsxe saat istehsal etmişdi. Firma öz nadir mehsuluna 100 milyon dollar qiymet qoyaraq onu bu cür reklam etmişdi: "Bu nadir saatı qoluna taxacaq şexs ondan başqa heç kesde bele bir saat olmadığını düşünerek hedsiz sevinecek. Heqiqeten, bir saatın yalnız size mexsus olduğunu bilmek xoş deyilmi?"

Bir qeder derin düşünsek, Allah-tealanın her birimize bu cür nadir ve benzersiz mükafat verdiyinin şahidi olarıq. Beli, beşeriyyetin her ferdinde ele bir xüsusiyyet vardır ki, ondan başqa heç kimde eynile bu xüsusiyyet yoxdur. Bu xüsusiyyet her birimiz üçün ilahi mükafatdır.

Hemin mukafatın neden ibaret olduğunu bilmek üçün sebrsizlikle gözleyirsiniz, deyilmi? Ele ise ovcunuzu açın ve barmaqlarınızın ucuna baxın. İnsanın barmaqlarının ucundakı cizgiler mütleq menada ferqlidir ve tekraredilmezdir. Heç kesin barmağının cizgileri başqasınınkı ile eyni deyildir. Hezret Ademden (e) başlayaraq indiye kimi gelib-getmiş, habele bundan sonra yaşayacaq bütün insanların barmaq izleri müxtelifdir.

İnsanın bu xüsusiyyeti yalnız öten esrde Qerb alimleri terefinden keşf olunaraq heyatda öz tetbiqini tapmışdır. 100 ilden artıqdır ki, bezi inkişaf etmiş ölkelerde her insanın şexsiyyetini tesdiq etmek üçün ne pasport, ne fotoşekil, ne ses testi deyil, yalnız barmaq izleri esasında tanıma metodu tetbiq olunur. En dolaşıq elm sahelerinden sayılan kriminologiya ve cinayet-istintaq ekspertizasında cinayetkarların tanınması üçün bu üsuldan müveffeqiyyetle istifade edilir.

Esası ise budur ki, elm terefinden XIX esrde keşf olunmuş bu nailiyyet vaxtile Qurani-Kerimde elan olunmuşdu. "Qiyamet" suresinin 3-4-cü ayelerinde buyurulur: "Meger insan ele guman edir ki, qiyamet günü onun sümüklerini bir yere yığa bilmeyeceyik?! Beli, biz onu barmaqlarının ucuna kimi yeniden yaratmağa qadirik".

Ayeden göründüyü kimi, insanın xilqetinin en çetin merhelesi kimi barmaqların ucunun yaradılması, yeni barmaq uclarındakı


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7161 / 1196