canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Xanim Fatimeyi-Zehra

Bu gün Peyğember Mehemmed (s.e.s)-nin qizi,xanimlar xanimi,bütün dünya müselmanlarinin anasi xanim Fatimeyi-Zehranin dogum gunudur.

XANIM FATIME (a.s.) HEYATINA BIR BAXIS
Fatimenin (s) vucuda geldiyi zaman:

Mehemmed (s) kimi ata, Xedice (s) kimi anadan, Peyqemberin (s) hessas nubuvveti dovrunde, ye’ni qirx gun ev ve aileden uzaqliqdan, ibadete vardiqdan, qeybi feyzlerden faydalandiqdan, me’racda behist meyvelerini daddiqdan sonra Zehra (s) nutfesi yoqruldu. Beli, Zehra (s) behist meyvelerinden bir siredir ki, yer alemine qedem qoymusdur.
Hezret Peyqember (s) buyurur: «Me’raca getdiyim zaman Cebrail (e) meni behiste daxil edende behist xurmalarindan daddim. Meyveler nutfeye dondu. Yere qayitdiqdan sonra Xedice ile yaxinliq etdim ve Fatimenin nutfesi yoqruldu. Fatime insan simasinda bir huridir. Behist qoxusu arzulayanda onu Fatimeden aliram». Beli, Fatime (s) behist meyvelerinin siresidir:
Orada meyvelerin qebulu, burada Fatimenin yaranisi! Hezret Peyqemberin (s) qeybi ve ilahi elm ve maarife vardiqi hessas bir dovrde Zehranin (s) nutfesi yoqrulur. Bu xususiyyetler dunya qadinlarinin taci olan ferdin terbiyesine serait yaradir. Bu Fatime vucudunun ozunemexsusluqudur ki, me’na alemine bir bele baqlidir. Amma Fatime (e) xilqetinin heqiqeti ve nuru zaman, mekan tanimir.

Fatimenin (s) anadan olmasi ve ya ebedi gunesin doqmasi:

Be’setden (peyqemberliye catandan) bes il sonra Cemadius-sani ayinin iyirmisinde qeybi ruzilerin behresi yer uzunde tecelli etdi, Zehra ulduzu doquldu. Mehemmed (s) ve Xedice (s) evi Fatimenin melekuti nuru ile isiqlandi. Pak ve oxsarsiz atadan, pakize bir anadan bir korpe dunyaya geldi ki, alemi sahilsiz kamillik deryasinda qerq etdi. Qisa ve bereketli omrunde beseriyyeti teeccub ve heyrete getirdi. Eger melekler insan xilqetinin esrarindan xeberdar olsaydilar, bilseydiler ki, Adem neslinden bele bir exlaqi feziletli, ilahi sifetli insan erseye gelecek, ilahi mehzerde «Ademi ne ucun yaratdin?» deye sual vermezdiler. («Beqere»


[1] 2 3 ... 12 >>

Şerhler:
_ANAR_222 [OFF] (18.08.2012 / 05:18)
Tewekkur edirem eziz qardaw.
Senin_ilk_mehebbetin [OFF] (07.05.2012 / 05:27)
Saxol....BRAT..SENLE BIRLIKDE
**ELCIN** [OFF] (05.05.2012 / 11:39)
ALLAH UREYINE GORE VERSIN,AMIN INSALLAH.QOY SENIN BU ARZUN,KIMIN UREYINDE NE ARZUSU VARSA QEBUL OLSUN.AMIN!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7161 / 1204