canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Etmeyeceyi şeyi demek.

Etmeyeceyi şeyleri demek Qur`an exlaqına uyğun yaşamayan, Quran exlaqından xebersiz olan insanlara xas xüsusiyyetlerdendir.


Bele insanlar özlerini olduqlarından üstün ve vacib insan kimi göstermek, lovğalanmaq meqsedi ile ede bil­meyeceklerini deyir, öhdesinden gele bilmeyecekleri işlerden behs edirler. Müveqqeti xeyir ve menfeetler elde etmek üçün eslinde etmeye niyyetleri olmadığı şeyleri ved edirler.
Bu qeyri-semimi hereketler cemiyyetde çox da unudulmayan ve ehemiyyet verilmeyen, verdiş edilmiş bir davranışdır. Halbuki insanların ede bilmeye­ceklerini demeleri Allah dergahında sevilmeyen ve günah kimi xarakterize edilen bir davranışdır:

«Ey iman getirenler! Etmeyeceyiniz bir şeyi niye deyirsiniz? Etmeyeceyiniz bir şeyi demek Allah ya­nında böyük qezebe sebeb olar» («Seff» suresi, 2-3).

Ayelerde pislenen bir çox menfi xüsusiyyetler - yalançılıq, ikiüzlülük ve qeyri-semimilik kimi cehetler de bu davranışa daxildir. Quranda gösterilen gözel exlaqa en uyğun şekilde yaşamağı özlerine prinsip kimi qebul etmiş möminler Allah dergahında pislenen bu davranışdan uzaq olmağa çalışırlar.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7156 / 1221