canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Her bir gözellik Rebbimize mexsusdur

Hemd Allaha mexsusdur. O, Allah ki, gözel seneti ile bütün işleri çekib-çevirdi. Her şeyi yerli-yerine qoydu ve her şeyin suretini en gözel bir suretde yaratdı. Yaratdıqları arasında insan suretini en gözel bir qelip ve qiyafetde süsledi.

Onu qorxudub, çekindirmekle, exlaqını gözelleşdirmeye teşviq etdi. Lakin zaman-zaman düz yolda, exlaqda olanları da oldu, olmayanları da. Müasir qloballaşan dünyada genclerimizin, bütövlükde insanların hikmetli yola yöneldilmesinin ehemiyyeti daha da artır. Bir ayeti-kerimede buyurulur: Sen öyüt ver, çünki, öyüt möminlere fayda verir. (Zariyat 55)
Xalq alimden, alim ise hikmet sahibinden terbiye alar. İnsanın şerefi, üstünlüyü, iman ve merifet iledir. Mal ve meqam ile deyildir.
Bedeni xestelikler kimi ruhi ve könüle aid olan xestelikler de müalice olunmalıdır. Edeb ve exlaq imanın başıdır. Faydalı elme sahib olmayan bir şexs derin hüquq tehsili gördükden sonra haqq ve edaleti qorumalı olduğu halda, bir cellad ola biler. Faydalı elme sahib olmayan tibb tehsili almış bir şexs insanlara şefa vereceyi halda bir insan qessabına çevrile biler. Elmi qabiliyyetine baxmayaraq merhemet ve mehebbetden mehrum olan bir rehber işçi insanlara şerbet deyil, zeher içirer. Verilen tehsilin ilk dersi incitmemek, son dersi de incitmemek olmalıdır.

Vücudun qidası yemek-içmek olduğu kimi, qelbin qidası da elm ve hikmetdir.

İnsanlar yuxudadırlar, ölünce oyanırlar.

Elm kasıblıq, zamanında servet, zenginlik zamanında ise zinetdir.

Y alim, ya telebe, ya dinleyici ol, çünki, bunların xaricinde qalsan, helak olarsan.

Elm dostlar yanında vezir, yabancılara yaxınlıqdır.

Elmin neticesi ebedi seadetdir.

İmanı zeif kimseler vasitelere baxar


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7156 / 909