canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qızım ona göre Fatime adlanıb ki...

127.Hezret Fatimenin adları








472.Allahın Peyğemberi(s):«Qızım ona göre Fatime adlanıb ki, Allah-taala onu ve onu sevenleri oddan (Cehennemden) uzaq edib.»
473.İmam Sadiq (e):«Fatimenin Allah yanında doqquz adı var: Fatime, Siddiqe, Mübareke, Tahire, Zekiyye, Reziyye, Merziyye, Müheddise, Zehra.»
474.Umare:«İmam Sadiqden (e) soruşdum ki: Fatimeni ne üçün «Zehra» (parlaq) adlandırıblar?» Buyurdu:«Çünki o mehrabda dayananda onun nuru sema ehline, ulduzların yerde olanlar üçün saçması kimi saçırdı.»

128.Fatime menim bedenimin bir parçasıdır.

475.Allahın Peyğemberi(s):«Fatime menim bedenimin bir parçasıdır. Onu sevindiren meni sevindirib ve onu qemlendiren meni qemlendirib. Fatime menim üçün en eziz şexsdir.»
476.Allahın Peyğemberi(s):«Heqiqeten Fatime menim bedenimin bir parçasıdır. O menim gözümün nuru ve qelbimin meyvesidir. Onu qemlendiren meni de qemlendirir ve onu şad eden meni de şad edir. O menim Ehli-Beytimden mene qovuşan ilk şexsdir.»

129.Fatime dünya xanımlarının xanımıdır

477.Allahın Peyğemberi(s):«Qızım Fatime dünya xanımlarının xanımıdır.»
478.Allahın Peyğemberi(s):«Fatime Cennet xanımlarının xanımıdır.»
479.Allahın Peyğemberi(s):«Qızım Fatime dünyanın – yaradılışın evvelinden sonuna kimi – bütün qadınlarının xanımıdır.»




130.Fatime qezeblenende Allah da qezeblenir.

480.Allahın Peyğemberi(s) Fatime eleyhes-selama buyurub:«Allah senin qezebinle qezeblenir ve senin sevincinle şad olur.»

131.Hezret Fatimenin müsibeti.

481.İmam Eli (e) Fatime eleyhes-selamı torpağa tapşırarken buyurmuşdur:«Salam olsun sene ey Allahın Peyğemberi! Menim terefimden ve kenarında uyuyan ve sene (başqalarından) daha tez çatan qızından! Ey Allahın Peyğemberi, qızının kederlendirici ayrılığından sebrim tükendi ve güc ve taqetimi elden verdim. Amma senin böyük keder yaradan ayrılığın ve seni itirmenin böyük müsibeti bele bir vaxtda menim teselli amilimdir. Çünki başının menim sinemde olduğu, menim qucağımda can verdiyin ve


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7156 / 801