canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Namazi gecikdiren adam...

Namaz niye gec qıldın?

Ömrü boyu heyatını namazlarını gec qılmaqla keçirmişdi. Hemişe vefat etmiş nenesinin “Oğlum, bu vaxtda da namaz qılınar?” sözü yadında idi. Amma ne fayda? Nenesi vefat etmezden evvel de, sonra da heç deyişmemişdi. Yene de namazlarını gec qılırdı.

Bu gün de hemişeki kimi, işden gelmişdi. Saata baxdı. Meğrib namazının vaxtının çıxmasına 15 deqiqe qalmışdı. Destemaz alıb namazını qıldı. Çox yorğun idi. Divana uzandı. Yuxuya getdi...

Yuxudan yatdığı yerde deyil, başqa yerde oyandı. Oyandığı xeyli insan toplanmışdı. İnsanlar neyise gözleyirdiler. Ne olduğunu başa düşe bilmirdi. Kimse siyahıdan insan adları oxumağa başladı. Adı çekilenler sırasında onun da adı var idi. Adı çekilen kimi iki nefer ona yaxınlaşdı ve onu sürüye-sürüye harasa aparmağa başladılar. Onu aparanlarda zerre qeder de olsa, merhemet hissi yox idi. Onların cehennem melekleri olduqlarını anladı. Onu cehenneme apardıqlarını başa düşdü ve ağlaya-ağlaya qışqırmağa başladı:

- Bes menim namazlarım? Axı men hemişe namazlarımı qılırdım? Allahım, bağışla meni? Ya Rebbim efv et meni. Bes, menim namazlarım ne olacaq?

Onu aparan melekler onu alov yanına getirdiler ve onu alovun içine atdılar. Yene de eyni sözleri tekrar ede-ede alova doğru yuvarlanırdı:

- Bes menim namazlarım?

Getdikce alova daha da yaxınlaşırdı. Alova düşeceyi anda ona doğru bir el uzandı ve onu alovdan qurtardı. Onu xilas edenin üzüne baxdı. Bu bir qoca idi. Ondan kim olduğunu soruşd ve Qoca bele dedi:

- Men senin namazlarınam. Nece ki, sen meni hemişe gec qılardın, gecikdirerdin, men de seni xilas etmek üçün gecikdim.

Ele bu anda azan sesi onu yuxudan oyatdı. İşa namazının azanı oxunurdu. Ayağa qalxdı. Celd qaça-qaça destemaz almağa getdi. Destemaz alıb namazını qıldı. Ellerini açıb tövbe etdi. Allahdan onu efv etmesini istedi ve bu hadiseden sonra bir daha namazını gecikdirmedi.

Ey Müselman!!! Bes sen namazlarını vaxtında qılırsanmı? Eger qılmırsansa, Get tövbe et! Axiretini düşün!


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7153 / 1040