canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hicab nece olmalıdır? .......

1) Hicab – dar olmayan, qadının bedenini başdan ayağa örten, üzünden, ellerinden başqa bedenin her yerini örten geyimdir. Allah buyurur: Ya Peyğember! Zövcelerine, qızlarına ve mö’minlerin övretlerine de ki, (evden çıxdıqda cariyelere oxşamasınlar deye, bedenlerini başdan-ayağa gizleden) örtüklerini örtsünler. Bu onların tanınması (cariye deyil, azad qadın olduqlarının bilinmesi) ve onlara eziyyet verilmemesi üçün daha münasibdir. Allah bağışlayandır, rehm edendir! (Ehzab, 59)

2) Hicabın özü de zinet kimi olmamalıdır, yeni paltarın üstünde bezekli naxışlar, cürbecür rengler olmamalıdır. çünki bu, namehremlerin onun naxışlı ve bezekli paltarına baxmasına sebeb ola biler ve onları celb ede biler ve ele hicabın özü de zinet kimi olar, halbuki Allah deyir, "zinetlerini gizletsinler!".

3) Geyim qalın olmalıdır. Nazik, aydın ve ya şeffaf olmamalıdır. Eger geyim nazik (dar) olarsa, o zaman qadının geyiminin altındakı ezelesi aydın seziler ve bu namehremleri celb ede biler.

Hz.Peyğember (s.e.v) demişdir: "Ümmetimin son hissesinde ele qadınlar olacaq ki, onlar geyinmelerine baxmayaraq çılpaq kimi görsenecekler. Onların deve hörgüzü kimi hündür saçları var. Lenet olsun onlara, onlar lenetlenmişler. Onlar cennete girmeyecek, qoxusunu da hiss etmeyecekler. Halbuki onun qoxusu filan-filan mesafeden duyulur


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7153 / 1041