canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
SALAM ALNIN SAVABI

Allahın Peyğemberi (s): ?Sizlerden biriniz eve daxil olan zaman salam versin. Çünki salam hemin eve bereket endirir ve melekler o evle ünsiyyete girir?.

Namaz qılan şexs salamın cavabını vermesede günah etmiş olsa da, namazı düzgün hesan olunur. Yeni salamın cavabını vermemek namazın batıl olmasına sebeb olmur. Namaz qılan şexse adi qaydada salam verilmese, meselen, "xoş gördük" ve ya bu kimi sözlerle müraciet olunarsa, namaz qılan şexse onun cavabını almaq vacib deyil. Eger toplum halında olanlara salam verilerse, onların her birine salam vermek vacib olur. Lakin onlardan biri salamın cavabını vermedikde digerlerinin cavab vermesine ehtiyac duyulmur.

İmam Eli (e): ?Salamın 70 savabı var: altmış doqquzu salam verene, biri de salam alana çatar?.
Namazdan qeyri-hallarda salam verilen şexs yaxşı olar ki, onun cavabını temteraqlı versin.
Mes:"Selamun eleykum!" dedikde yaxşı olar ki, cavabında "Eleykumusselam ve rehmetullah!" deyilsin.
Salam vermek müsteheb, cavabını almaq ise vacibdir. Bu, adi halda beledir. Bes namaz qılarken ve Quran axuyarken nece, onun vacibliyi öz yerinde qalırmı?
Namaz qılan şexs hemin müddetde başqasına salam vermemelidir. Başqası salam verdikde ise namaz qılan şexs onun cavabını "Eleykumusselam!" deyil, yalnız "Selamun aleykum!" ve ya "Esselamu eleykum!" kimi verilmelidir. İster namaz halında, istersede namazdan qeyri hallarda salamın cavabı derhal verilmelidir. Salamın cavabı bilerekden ve ya unutqanlıq üzünden gecikdirilerse ve sonradan verilen cavab salamın cavabı hesab olunmasa, bu halda eger insan namaz qste olarsa, salamın cavabını vermemelidir. Adi halda ise bu emel vacib hesab edilmir. Salamın cavabı eşıdilecek terzde verilmelidir. Eger salam veren şexs kar olarsa, onun cavabı ya uca sesle, ya da işare ile verilmelidir. Yaxşı olar ki, minikde olanlar oturana, kiçikler böyüye salam versin. İki nefer bir-birine salam verdikde onların her birine salamın cavabını vermek vacibdir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7130 / 1203