canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İslamı qebul eden ilk uşaq

Bir gün, Eli radiAllahu anhu 10 yaşında olanda, o teeccüblü bir şey görür. Mehemmed sellAlahu aleyhi ve sellem başı düz, elleri ise sinesine sıxılmış formada dayanmışdı. Onun heyat yoldaşı Xedice radiAllahu anha de eyni hereketleri ederek, onun yanında dayanmışdı.
Eli onlara tamaşa etdiyi vaxt, Mehemmed sellAllahu aleyhi ve sellem ve Xedice radiAllahu Anha torpağa teref eyildiler. Bir anlıq bu veziyyetde dayanıb, yeniden dikeldiler. Eliye bütün bunlar çox maraqlı geldi. Sonra baxdı ki, onlar ellerini dizlerine qoydular ve sonra ise alınlarını torpağa qoydular.

"A, ne teeccüblü şeydir”, Eli radiAllahu Anhu düşündü. "Men müxtelif bütler qarşısında eyilen insanları çox görmüşem, amma burda heç bir büt yoxdur. Mehemmed sellAllahu aleyhi ve sellem ve Xedice radiAllahu anha yüz faiz heç bir büte ibadet etmirler. Onlar kimese Başqasına ibadet edirler.”
Eli çox hessas uşaq idi. O, Mehemmedin sellAlahu aleyhi ve sellem ne etdiyini tam başa düşmese de, bir şey aydın idi: O, ibadet edir. O, düşündü ki, Mehemmed sellAlahu aleyhi ve sellem göze görünmeyen Allaha ibadet edir. Eli Bu göze görünmeyen Allahın kim olduğunu öyrenmek isteyirdi.
Mehemmed sellAlahu aleyhi ve sellem namazını qurtaran kimi, Eli ondan ne etdiyini soruşdu. Mehemmed sellAlahu aleyhi ve sellem Elinin ona bu sualı verdiyi üçün sevindi. O, gülümsedi ve dedi: "Diqqetle qulaq as, oğlum! Xedice ve men Allaha ibadet edirdik. O, yegane ve heqiqi Allahdır. Ondan başqa tanrı yoxdur. Allah meni Özüne elçi seçib. O, mene Öz xeberdarlığını insanlara çatdırmağı emr etmişdir. Bu, onun xeberdarlığıdır ve men onu insanlara çatdırmalıyam. Onlar bütün yalançı tanrıları terk edib, yalnız Ona ibadet etmelidirler. Onlar, yalnız Ona tabe olmalıdırlar, çünki O, yegane ve heqiqi tanrıdır.”
Mehemmed sellAlahu aleyhi ve sellem sonra Elinin gözünün içine baxdı ve dedi: "Sen bilirsen ki, seni ne qeder çox isteyirem. Sene öz oğlum kimi baxmışam. Seni heç vaxt aldatmamışam ve yalan dememişem. Men sene indice dediyim heqiqete


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7096 / 1214