canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünyanın en sirli teriqetleri Maraqlı faktlar

Onlar ya dünyanı idare edir, ya da idare edenleri tesir altında saxlayır
Deyilene göre, eslinde dünyanı idare edenler ele onlardır. Hamımız onların haqqında çoxsaylı mifler, efsaneler eşitmişik. Söhbet dünyanın en sirli ve cazibedar teriqetlerinden gedir. Türkiye metbuatında bu teriqetler barede yazılanları Lent.az-ın oxucularına teqdim edirik. Belelikle...
Dünyanı idare etdiyi iddia olunan en sirli örgütler hansılardı? Onların meqsedleri nedir? Nece yaranıblar? Bu sirli teriqetler ne qeder insanı birleşdirir?

1. Masonluq
“Mason” kelmesi “daş ustası” menasını verir. Başlanğıcda mason qrupları heqiqi masonlardan, yeni daş ustalarından ibaret idi. Amma sonradan hele de melum olmayan sebeblerden qruplara daş ustası olmayan insanlar da daxil oldu ve onlara da “Azad ve qebul edilmiş mason” (free mason) deyildi.
5 milyon üzv
Masonluğun 16-cı esrin sonu, 17-ci esrin evvelinde yarandığı bildirilir. Bu, bir növ “Qardaşlıq” qruplaşmasıydı. Hazırda dünyanın bir çox ölkesinde yayılıb ve 5 milyon üzvü var. Sadece İngiltere, İsveçre ve İrlandiyada 480 min, ABŞ-da ise 2 milyon üzvü olduğu deyilir.

Masonların gizli sirleri
Masonların en deyerli simvolizmi sirr ve gizlilikdir. Masonluqda simvollardan biri de rituallara derinden yiyelenmek, onları yaymaq ve uzunömürlülüyünü saxlamaqdır. Bundan başqa, xüsusi mason kelmeleri, işareleri de mövcuddur.

2. İllüminati
Bu teriqet 1776-cı ilde Almaniyanın Münhen şeherinde Adam Veişaupt adlı bir hüquq professoru ve Baron fon Knigge terefinden yaradılıb.

Savad, savad, savad...
İllüminati, “savadlanmış, maariflenmiş, bilimli” menasını verir. Bu qrupun meqsedi cehaletle, tezyiqle ve kilse ehkamları ile mücadile etmekdir. Evvelce esl meqsedleri din doqmalarından uzaq olmaq, azad düşünmek, Nyutonçu pozitiv düşüncenin önünü açmaq idi. Sonralar ise gizli siyasi meqsedler de güdülmeye başlandı. İllüminati dünya siyaset tarixinde belke de üzerinde daha çox gizlilik nezeriyyesi daşıyan qrup halına gelib.
Kilseye qarşı
İllüminati


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7085 / 1241