canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
"Ne üçün?"

Aprel zarafatının menşeyi hardan gelib?
1564-cü ilde Fransa kralı IX Charles, il başlanğıcını Yanvar ayının birinci gününe teyin etdi. Daha evvel Avropada meşhur olan il başlanğıcı Martın 25-i idi. O zamanki ünsiyyet şertlerinde IX Charlesin bu qerarı çox yayıla bilmedi. Eşidenler ise etiraz meqsediyle köhne adetlerine davam etdiler. 1 Aprelde partiyalar teşkil etdiler. Digerleri ise onları Aprel axmaqları olaraq xarakterize etdiler. 1 Aprele bütün axmaqların günü adını verdiler. Bu günde digerlerine sürpriz hediyyeler verdiler, edilmeyecek partiyalara devet etdiler, gerçek olmayan xeberler çıxardılar. İller sonra Yanvar ayının ilin ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Aprel gününü öz medeniyyetlerinin parçası görerek davam etdirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.

İnsanlar ne üçün içki qedehlerini toqquşdurarlar?
Qedim çağlarda bir insanın düşmenini yemeye devet edib, ona zeherli içki teqdim etmesi tebii sayılırdı. Ev sahibi içkinin zehersiz olduğunu sübut etmek üçün öz içkisini havaya qaldırar ve qonağın içkisinden bir qurtumun öz qedehine tökülmesini isteyerdi. Sonra eyni anda içkilerini içerdi. Qonaq bele veziyyetde ev sahibine etibarını göstermek üçün qedehini ev sahibinin yuxarı qaldırdığı qedehe yüngülce vurar, çın sesiyle içkini sınağa gerek olmadığını göstererdi.

Çinliler yemeklerini ne üçün çubuqla yeyerler?
Çinlilerin yemek yeme verdişlerinin yemeklerini çox kiçik parçalar halında yemelerinden çubuq istifade etdikleri aydın olur. Çinde köhneden yalnız zenginler masada oturardılar. Xalqın ekseriyyeti qabları ellerinde yemek yeyerdiler. Bir elleriyle qablarını mebleğ, o biri elleriyle çubuq istifade ederek beslenerdiler. Süretle artan ehali üzünden yemek çetinliyi çeken çinliler önlerindeki yemeyi kiçik parçalar halında çoxaldaraq yeyirdiler. O zamanlar ağac çetinliyi sebebiyle de taxta istifadesi mehdud idi. Masa istifadesi buna göre çok çetin idi. Çubuqlar fil dişinden ve sümükden edilerdi.


Mezara ne üçün çiçek qoyular?
İlk olaraq


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7085 / 1243