canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İşde stresse yox!

Yeni bir elmi tedqiqatda gösterilir ki, iş yerinde keçirilen stress ve esebilik 50 yaşına qeder qadınlarda ürek xestelikleri risqini artırır.


Tedqiqatda iştirak eden 12 min hekim ve sanitar qadınların müayinesi neticesinde bele bir netice çıxarılıb ki, işdeki stress 50 ve ya 60 yaşlarında olan qadınlardan daha daha çox genc yaşlı qadınlara menfi tesir gösterir.


İş yerinde stressin kişilerde ürek xesteliyi yarada bildiyine dair istenilen qeder sübutlar var. Lakin qadınlara bu amilin ne kimi tesir gösterdiyi o qeder de araşdırılmamışdır.


Danimarka alimleri 15 il erzinde qadın sanitarları müşahide ederek iş yerinde stressin onların sağlamlığına tesir derecesini öyrenmeye çalışıblar.


Siqaret çekme kimi bir sıra diger risk faktorlarını da nezere aldıqdan sonra alimler bele qenaete gelibler ki, işde stress keçiren qadınlarda ürek xesteliyine tutulma ehtimalı stress keçirmeyen qadınlarda olduğundan 35 faiz yüksekdir.


Lakin yaş amili nezere alınanda melum oldu ki, en çox ürek xesteliyine, yeni, işdeki stressden, 50 yaşından aşağı olan qadınlar meruz qalır. Alimlerin fikrince, daha yaşlı qadınlarda ürek xesteliyine yüksek qan tezyiqi ve xolesterol kimi başqa risk faktorları sebeb olur.


Britaniya Ürek Assosiasiyasının sözçüsü deyib ki, iş yerlerinde stresse meruz qalan şexsler öz hemkarları ve ya müdirleri ile bunun nece qarşısını almaq barede danışmalıdırlar. Onlar elece de iş günü erzinde aktiv olmalıdırlar.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7071 / 918