canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Alman-Azerbaycan – letifeleri

“Bu ermeniler alman faşistlerinden de beterdirler”

Son günler Almaniya-Azerbaycan münasibetlerinde diplomatik gerginlik yaşanır. Her iki ölkenin, mediasında ve ictimai heyatında resmi ve qeyri-resmi formada qarşılıqlı ittihamlar seslendirilir. Bele hessas meqamda “Qafqazinfo” iki xalqın münasibetleri kimi ortaya çıxan bir neçe letifeni yumşaldıcı meqam kimi oxuculara teqdim edir:

“Bu ermeniler alman faşistlerinden de beterdirler”

Celal Eliyev Milli Meclisde Azerbycan-Almaniya dostluq qrupunun sedri kimi bu ölkeden gelen yüksek nümayende heyetini qebul edir. Görüş zamanı o, enenevi olaraq Ermenistanın Azerbaycana tecavüzünden, ermenilerin qaniçenliyinden danışır ve bele bir müqayise aparır:

- Bu ermeniler alman faşistlerinden de beterdirler

* * *

90-cı illerin ortalarında Almaniyadan bir qrup nümayende heyeti Azerbaycanın çadır şeherciyine humanitar yardım getirir. Yardımlar paylanarken qaçqınlardan biri o birisinden yardımı verenlerin kimliyi ile maraqlanır. Ona cavab verirler ki, bes yardım verenler nemeslerdir. Adam qefilden qayıdıb bele deyir:

- Allah haqqı, nemes bu adamlar deyil, nemes bizim icra başçısıdır...

* * *

Hitler alman, fransız ve azerbaycanlı olmaqla 3 esir ele keçirir. Onlara herenize bir sual verecem kim düz tapsa bağışlayacam deyir. Almana sual verir:

- “Titanik” neçenci ilde batdı?
1912-ci il deyen Alman xilas olur. Fransıza “neçe nefer öldü Titanikde”- deyir. Ve 1050 cavabını alır. Fransız da gedir. Azerbaycanlıya üzünü çevirib "Sen Titanik”de ölenlerin adını say”-deyir.

* * *

İkinci Dünya müharibesi. Almanlar sovet xendeyini mühasireye alıb qışqırırlar:
- Russ! Teslim ol!
Cavab veren yoxdu.
Yeniden almanlar qışqırır:
- Russ! Teslim ol.
Bu dem xendekden qorxa-qoxa esger çıxıb deyir:
- Rus yoxdur. Azerbaycanlı lazımdı? :))

* * *

Eslen Naxçıvandan olan bir seyid Böyük Veten Müharibesindeki xatirelerinden danışır: “45-ci ilin mayında namelum esgerin abidesinin önünde nemesnen qarşılaşdım. El atdım


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Letifeler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7047 / 626