canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Anecdote

Böyük bir bankı boşaldan üç soyğunçu geceyarısından bir xeyli sonra, o biri şeherdeki saxlanacaqları eve var idiler. Hamısı yorğun ve elden düşmüş idi. İçlerinden biri teklif etdi... "Haydı pulları sayaq... neçe milyard apardığımızı maraqlanıram." İkincisi gözleri bağlanarken etiraz etdi... "Yorğunluqdan öldük yahu! İndi o qeder pulu saymaqla ne deye meşğul olaq. Pulu kassaya qoyub yataq. Sabah qezetlerde oxucu, neçe milyard qazandığımızı öyrenerik." Üçüncüsü hirsle yerinden atıldı... "Delisenmi be! Sabah her qezet ayrı reqem verer, biz de bir-birimize girerik!.."



Bir adam meşede gedirmiş. Birden uzaqdan gelen qeribe sesler eşitmiş: "Zeng Lin Wang, Wung Çon Li..." Sesin geldiyi istiqamete doğru getmeye başlamış. Bir neçe saniye sonra sesler yene eşidilmiş: "Po Mang Fu, Wong Ton Çi..." Bu vaxt adam açıq bir saheye gelmiş, bir de baxmış ki mistik görünüşlü bir göl var. Az kenarda da bir Çinli dayanır. Derhal yanına getmiş ve bu qeribe seslerin ne olduğunu soruşmuş. "Haaa..." demiş çinli, "... bu göl cadulu. Eger bir daş atsan sene atalarının adlarını söyleyir. Bax indi..." Bir daş atmış. Cadulu ses yene eşidilmiş: "Wu Lang Çing, Hung Wong Lu..." Çinli adama, "Haydı sen de sına..." demiş. Adam bir daş götürmüş, atmış, ses eşidilmiş: "Şem Pan Ze!.."



Adamın quzularına qurd dadanmış, gedib kendin ağıllı adamına soruşmuş. Ağıllı adam, ağılın aldığı bağçanı, tel hörgü ile çevirmesini söylemiş. Ele etmiş amma, qurdlar tel hörgünü aşıb, qoyunları yemişler... Kendli yene qaçmış, ne edim, deye: "Bağçanı divarla çevir!" Kendli, ağıllı adamın dediyini etmiş, amma qurdlar divarı filan dinlemeden yene girib qoyunları parçalamışlar... Qeribe kendli ağıllı adama qaçmış: "Tel hörgü dedin çevirdik, divar dedin etdik, bunun başqa çaresi yoxmu?" Ağıllı adam başını qaşımış: "Var, var amma, sende qoyun qalmadı!"



Tapşırıq vermişler her milletden şagirdlere.. "filler üzerine yazın" deye.. Baxın kimler neler yazmış?..
Fransızlar: Fillerde cinsi heyat.
Çinliler:


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Letifeler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7046 / 766