canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bir Qeribe Bülbül

Çox köhne zamanlarda bir gün bir cavan varmış... Bu cavan çox zengin bir ailenin qızına aşiq olmuş. Amma qız cavan kasıb deye ona üz vermirmiş. Genc, bir yeni il gecesi bütün cesaretini yığmış ve qızı yeni il gecesi balosuna devet etmek üçün evine getmiş. Qapını genc qız açmış. Qıza, özünü yeni il gecesi balosuna devet etmeye geldiyini birlikde reqs etmek istediyini söylemiş. Qız qebul etmiş amma bir şerti varmış. Ondan balo üçün tikdirdiyi paltarının yaxasına taxmaq üçün qırmızı bir gül istemiş.

Cavan sevinerek oradan ayrılmış. Derhal qızın istediyi qırmızı gülü axtarışa baslamış. Amma mövsümlerden qış olduğunu ve bu mövsümde bir gül tapa bilmeyeceyini heç düşünmemiş. Bütün çiçekçileri gezmiş amma her kes ona qış mövsümünde gül axtarır deye deli gözüyle baxırlarmış. Genc çox kederli bir şekilde evinin yolunu tutmuş. Evine girerken bağça da hele açmamış bir gül budağı görmüş amma üzerinde yalnız tikanlar varmış. Gözlerinden bir damla yaş süzülmüş. O sırada cavanın bağçasına bir bülbül gelmiş. Cavanın ağladığını gören bülbül buna çox kederlenmiş. Sehere qeder gül dalının başında bildiyi en gözel mahnıları söylemiş bülbül. Bülbülün gözel sesinden tesirlenen gül budağı sehere doğru ağ bir gül açmış. Halbuki genc qırmızı bir gül isteyirmiş.

Ağ bir gülün açdığını gören bülbül sinesini tikanlardan birine batıraraq qanının axmasını temin etmiş. Bülbülün sinesinden axan qanla ağ gül qırmızı güle çevrilmiş. Seher bağçasinda qırmızı bir gül açtıgını gören genc gülü götürerek qızın evine getmiş ve qızın qapısını döymüş. Qapını yene qız açmış. Qızın yeni paltarının yaxasına qızıldan hazırlanmış bir gül taxdığını görmüş. Qıza istediyi qırmızı gülü getirdiyini baloya birlikde gedib reqs edeceklerini xatırlatmış.

Halbuki genc qız baloya zerger bir gencle gedeceyini, yaxasıınada qızıldan hazırlanmış bir gül taxdığını söylemiş ve qapını bağlamış. Cavan çox kederli bir şekilde oradan ayrılmış. Gözlerinden dayanmaq bilmeyen yaşlar süzülürmüş. Yolun qarşısına keçerken


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7125 / 623